Kaasterrine met gember

Knallende kaasterrine

De kaasterrine met gember is een verrassing voor de echte kaasliefhebbers

De kaasterrine met gember is er eentje bomvol calorieën, vertel ik er wel even bij, maar soms mag je alles bij elkaar zondigen. De combinatie mayonaise, mosterd, gember en kaas is gewoon tongstrelend. Het hapt heerlijk weg bij een wijntje of biertje en staat nog eens feestelijk op tafel. Ik vind het prima gerechtje om te serveren met Pasen. Eigenlijk kan deze terrine altijd op tafel.

Wat heb je nodig voor de kaasterrine met gember?

  • 350 ml mayonaise
  • 2 tl milde mosterd
  • 300 gr geraspte belegen kaas
  • 5 bolletjes stemgember
  • 2 el gembersiroop
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 el melk
  • Huishoudfolie
  • bakvorm met een inhoud van ca. 1 liter

Hoe maak je het?

  • Week de gelatine in koud water.
  • Hak de gember heel fijn.
  • Roer in een kom de mayonaise, gembersiroop en mosterd door elkaar.
  • Verwarm de melk in een pannetje maar laat niet koken. Haal de pan van het vuur en  knijp de gelatine uit en los deze op in de warme melk.
  • Roer het gelatine mengsel goed door de mayo. Daarna meng je de gember en de kaas goed door de massa.
  • Bekleed een bakvorm met huishoudfolie en schep het kaasmengsel erin. Laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Keer de terrine bovenop een bord/plank om en snijd er plakjes van of laat je gasten dat doen.

Lekker op een toastje of met stokbrood!

Meer inspiratie nodig voor bij de borrel, klik dan hier.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Duitse witte wijn uit Baden | B(l)ij Bosch
  2. Kaaslolly's met stroop | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*