Kipterrine met noten

Kipterrine met noten

Deze kipterrine met noten is een veelzijdig hapje. Met enkele simpele ingrediënten zet je een exclusief hapje op tafel of maak er een leuk voorgerechtje van met wat toast en druiven.

Het idee ontstond toen ik een klein boekje met de titel terrines bladerde en heel graag eens wat met kippenlevertjes wilde maken. Iek, denken en zeggen veel mensen, levertjes! Nu ben ik zelf ook niet geen heel groot fan van orgaanvlees maar als je leverworst op tafel zet bij de borrel met wat mosterd dan is het zo foetsie in het bekkie. De levertjes zijn zo fijn gemaakt en met de crème fraiche en de cognac lekker gemaakt dat er niks leverigs meer aan is.

Kipterrine

Wat heb je nodig voor de kipterrine met noten?

  • 400 gram kippenlevertjes
  • 250 ml kippenbouillon + 100 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraiche
  • 200 gram roomboter
  • 1 scheutje cognac
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gram ongezouten notenmelange
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur komt; snijd eventueel in kleine blokjes voor een sneller resultaat.
  • Schenk 250 ml kippenbouillon en de witte wijn bij elkaar in een (kleine pan) en breng zachtjes aan de kook.
  • Dep de kippenlevertjes goed droog en laat ze in het kokende vocht glijden. Zet het vuur lager en pocheer de levertjes ongeveer 5 minuten.
  • Giet de levertjes af en laat ze wat afkoelen. Snijd alle velletjes/zenuwen/peesjes uit het vlees.
  • Maal in een keukenmachine de levertjes, de roomboter en de crème fraiche met een scheutje cognac tot een smeuïge mousse.
  • Hak de noten grof en spatel deze voorzichtig door de mousse.
  • Breng in een pannetje 100 ml kippenbouillon aan de kook en zet dan het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de hete kippenbouillon. Roer het geheel met een spatel door zodat de gelatine goed oplost en laat een paar minuten afkoelen.
  • Verdeel ondertussen de mousse gelijkmatig in een terrine/stenen schaal. Giet voorzichtig het geleimengsel over de mousse.
  • Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om wat op te stijven.
  • Serveer met stokbrood of toast in plakjes tijdens de borrel of maak er een mooi voorgerecht van.

Meer leuke borrelgerechten vind je hier 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*