Jofele Japanse pannenkoekjes

Met deze jofele Japanse pannenkoekjes zet je een heerlijke lunch op tafel

Oorspronkelijk heet dit gerecht geen jofele Japanse pannenkoekjes maar hira-yachi en is het een regionale specialiteit afkomstig uit Okinawa.

Okinawa

Okinawa is een Japans eiland gelegen in de Oost-Chinese zee, daar waar de inwoners een hele hoge levensverwachting hebben. Het oorspronkelijke gerecht wordt gemaakt met tonijn en ik ben weer geïnspireerd door een recept uit het boek “Elke dag lekker eten” waarin ze de pannenkoekjes eten met fricandeau. Ik gaf er mijn geheel eigen draai aan en vulde de pannenkoekjes met garnalen en taugé.

Als we door het eten van deze pannenkoekjes net zo’n hoge levensverwachting krijgen als de inwoners van Okinawa dan zou ik ze elke dag wel willen eten bij de lunch. De smaak is echt jofel!

Wat heb je nodig voor de jofele Japanse pannenkoekjes? (2 stuks)

  • 100 gram bloem
  • 150 ml bier (ik gebruikte een half flesje Jupiler)
  • 2 eieren
  • 3 stengels bosui
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 cm verse gember heel fijn gesneden
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Voor de vulling:

  • 75 gram taugé
  • 75 gram garnalen
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sweet chilisaus
Jofele Japanse pannenkoekjes
Jofele Japanse pannenkoekjes

Hoe maak je het?

  • Meng de bloem met de eieren en een snufje zout. Voeg al roerend het bier toe. Als het een mooi egaal (dun) beslag is zet je het even opzij.
  • Snijd de bosui fijn in dunne ringetjes en voeg samen met de knoflook en de gember toe aan het beslag. Voeg peper naar smaak toe.
  • Zet een koekenpan van ca. 24 cm doorsnede op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
  • Giet het beslag dunnetjes uit met een soepopscheplepel in de pan. Verdeel het beslag mooi dun al draaiend met de pan. Draai na ongeveer 3 minuten de pannenkoek om en bak de andere kant mooi lichtbruin.
  • Leg de pannenkoek op een bord en dek af met een deksel. Herhaal tot het beslag op is. Met dit beslag haal je ongeveer 2 a 3 pannenkoeken eruit.
  • Wok dan in dezelfde pan met een extra scheutje olijfolie de taugé en de garnaaltjes. Voeg meteen de ketjap manis en de chilisaus toe. Bak het geheel kort op hoog vuur.
  • Verdeel het taugé-garnalenmengsel over de pannenkoekjes en rol ze op. Klaar om te smullen!

 

Een ander heel leuk en smakelijk Japans hapje zijn deze Japanse wasabi-gamba’s. 

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Pittige tonijnsashimi | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*