Het adresboekje van Mandy

Het adresboekje van Mandy
Wijn!

Het adresboekje van Mandy

Hierbij introduceer ik het adresboekje van Mandy Prins(es), zoals ze zelf heeft getypt. Ik heb dat niet verzonnen :-). Mandy is vorig jaar getrouwd met haar Prins Jelle, die ook echt van achteren Prins heet. Samen hebben ze een stal vol oude cabrio’s, een zwarte kat genaamd Julius, een heel lief klein hondje Guusje en een viertal leuke nichtjes & neefjes. In het dagelijks leven staat Mandy voor de klas op een basisschool in Rotterdam en is ze freelance tekstschrijfster. Mandy schrijft als de beste met haar vlotte eerlijke pen en nodige humor! Zo schreef ze voor het adresboekje van… haar eigen intro. Meer Mandy vindt je op instagram @mandayandmore en op haar blog www.mandyandmore.nl.

Geniet van al die hotspots in Rotterdam in Het adresboekje van Mandy. Het woord is aan Mandy!

Intro:

Eén van de redenen dat ik ervoor gekozen heb om in Rotterdam te willen wonen,  is het feit dat ik graag (heeeeeeel graag) uit eten ga. Want hoewel ik met veel plezier zelf in de keuken sta om te koken, vind ik het ook heerlijk wanneer dat voor mij gedaan wordt. Op een leuke plek. Met fijne bediening. En een goede sfeer. En waar ik dan het liefst getrakteerd word op nieuwe smaken, een mooie opmaak van mijn bord of een bijzondere kooktechniek. Zodat ik daar dan weer inspiratie uit kan halen. Gevalletje win-win…win!

En Rotterdam is daar bij uitstek geschikt voor. De nieuwe restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Wanneer ik dat zou willen (en dat wil ik) zou ik elke week een ander restaurant kunnen uitproberen. Iets wat het kiezen van mijn favorieten wel lastig maakt trouwens.

Het adresboekje van Mandy
Een Rotterdams biertje van de Kaapse Brouwers met hotel New York en de watertaxi op de achtergrond.

Wie is jouw favoriete chefkok?

Ja, daar begint het dus al. Er zijn zoveel goede chefkoks (waarvan ik er veel te weinig ken), dus dat maakt dat een moeilijk keuze. Als ik afga op de chefkok waarvan ik de meeste kookboeken in de kast heb staan, dan komt dat neer op een gedeelde eerste plek voor Jamie (heb je z’n achternaam ook nodig?) en Ottolenghi. Op de voet gevolgd door Sabrina Ghayour.

Maar ja, er zijn ook genoeg chefkoks waarvan ik geen kookboek heb. Sergio Herman bijvoorbeeld. Of … tja, laten we het erop houden dat ik niet zo goed met namen ben. Hebbie daar wat aan?

Het adresboekje van Mandy
Genieten bij Restaurant Aji

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Ik denk dat ik meer gastronomische restaurants op mijn ‘daar wil ik nog een keertje eten-lijstje’ heb staan, dan dat ik er ook echt gegeten heb. Maar ik kies wel voor een plek (lees: plekken) waar ik al geweest ben, want anders kan ik er nog geen echte reclame voor maken, vind ik.

De meest bijzondere eetervaring was bij FG Restaurant (2 sterren) van chefkok Francois Geurds (ow, doe die anders ook nog maar bij vraag 1), maar dat wordt op de voet gevolgd door Fitzgerald (1 ster) en restaurant Ster (zonder ster). Die laatste zit letterlijk bij ons om de hoek en is echt een aanrader voor als je eens in Kralingen bent. En als bonus nog restaurant Aji, in het centrum van Rotterdam. Stuk voor stuk restaurants waarvoor ik graag wat dieper in de buidel tast (en daar dan achteraf nooit spijt van heb).

Het adresboekje van Mandy
Heerlijk eten bij De Ster

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

Oef, met zoveel van dit soort plekken in Rotterdam is ook dit lastig kiezen. Ik doe gewoon een top 3 (maar dan in willekeurige volgorde) van plekken waar wij het meest komen:

Het adresboekje van Mandy
Bij Brasserie Pierre
Het adresboekje van Mandy
Gezelligheid bij Café van Zanten

Niks heerlijkers dan met een biertje in de hand vanaf dít terras mensen te kijken.

Zowel buiten als binnen heel gezellig en de borrelkaart is fantastisch!

Het adresboekje van Mandy
Proosten bij Bokaal

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Dat zijn er ‘maar’ twee. Puur gebaseerd op het feit dat we hier het meest komen. Bij ons in het mooie Kralingen is dat restaurant Vicini en iets verder (maar nog steeds op loop- en/of fietsafstand) restaurant Mangiare (met inmiddels 3 vestigingen in Rotterdam). Gezellige zaken met gewoon goed Italiaans eten zoals ze dat in Italië ook zouden serveren.

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Op (en rondom) de Pannekoekstraat in Rotterdam (die straat alleen is al een aanrader om naartoe te gaan), zitten een paar kleine Aziatische restaurantjes. Ze serveren allemaal heerlijk en (vrij) authentiek Aziatisch eten, maar hebben wel één groot gezamenlijk nadeel: ze schenken er geen alcohol. Gelukkig zitten de bij vraag 3 genoemde cafés om de hoek, dus meer dan genoeg gelegenheid voor een aperitief (of 2, 3…).

Het adresboekje van Mandy
Aziatisch eten bij Noo me

Welke snackbar is jouw favoriet?

Dat doen we dus bijna nooit, naar een ‘echte’ snackbar. Maar de lekkerste hamburgers van Rotterdam en ver daar buiten eet je bij Ter Marsch in de Witte de With (ook al zo’n leuke straat in Rotterdam). En vooruit, dan is hippe snackbar de Frietboutique in dezelfde straat ook een aanrader. Homemade friet en luxe ambachtelijke snacks (denk hierbij aan de garnalenkroketten van Holtkamp).

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Jordy’s bakery bij mij om de hoek in Kralingen. Ik kom hier graag voor een koffie met een lekker stukje taart. Op zondagochtend gaan we hier ook regelmatig ontbijten.

Het adresboekje van Mandy
Koffie bij Jordy’s Bakery

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Ehm… Toscane? En dan niet het restaurant (zal vast ergens bestaan), maar de hele regio. Want volgens mij hebben de Toscanen (of Italianen in het algemeen) het gewoon niet in zich om slecht eten te serveren.

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Ik denk dat ik dan toch voor de Aziatische supermarkt Amazing Oriental én de Turkse supermarkt KBS bij mij om de hoek ga. Bij beide winkels kom ik graag (en vaak) om mijn exotische voorraden aan te vullen.

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Ik ben hier zo slecht in. Ik hoor regelmatig fijne muziek in een restaurant en denk dan ‘dit moet ik onthouden voor thuis’, wat ik dan vervolgens nooit doe. Jij nog tips?

Welke film rond eten is een aanrader?

Hiervoor heb ik even moeten Googelen op ‘films met eten’, maar ik geloof niet dat ik hiervoor DE tip heb. Heb wel veel films gezien die ik vermakelijk vond, maar ook weer niet zo dat ik nu nog kan vertellen waar ze over gingen. De laatste film die ik zag was ‘The Founder’ over hoe een vrij mislukte vertegenwoordiger van keukenapparaten eigenaar werd van McDonalds en dit uitbouwde tot het imperium dat het nu is. Weet niet meer wat ik ervan vond.

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Ik kijk niet zoveel tv, maar van Australian Masterchef heb ik alle seizoenen wel gezien denk ik. Veel leuker dan z’n Amerikaanse broertje. En er wordt ook op een beter niveau gekookt.

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Het Bourgondische Bitterballenboek natuurlijk! Want los van het feit dat ik zwaar bevooroordeeld ben waar het de auteur betreft, is het wel het enige boek waar ik bijna alle recepten van gemaakt of op z’n minst geproefd heb. En daarnaast ben ik gewoon knettertrots op mijn vriendin Ilona die dit gewoon ‘even’ gedaan heeft.

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

De receptendatabase van de Albert Heijn. Geen grap. Ik gebruik hun recepten vaak als inspiratie. Dan kijk ik wat ik nog in de koelkast heb liggen, typ dat in de Appie-app (heerlijk woord ook) en dan rollen er gelijk suggesties uit waardoor ik zelf dan weer ideeën voor nieuwe recepten krijg. Want een recept tot op de letter volgen, daar ben ik niet zo goed in.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Heb je even? Jou natuurlijk (al is het alleen al om jouw geweldige hashtags en marktvlogjes), Worstenbrood en Wijn, Francesca Kookt, JoorKitchen, Anniepannie, Deb’s Bakery and Kitchen, EEFSFOOD en een speciale vermelding voor Anja Scheij (mijn Instamama).

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Azië en Italië! Heb daar nog nooit niet lekker gegeten. Nou ja, op één keer na dan (zie volgende vraag).

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Dat was ook in Azië. Voorafgaand aan een cookingclass in Chiang Mai (in het noorden van Thailand) bezochten we een markt waar ‘Horse pee-eggs’ verkocht werden. Volgens de overlevering werden deze ‘duizendjarige eieren’ ooit gemaakt door ze te drenken in paardenurine. Dat gebeurt inmiddels allang niet meer, maar ik vond de zwarte gelei-achtige eieren toch niet heel smakelijk (al werd dat wel versterkt door het gore verhaal eromheen).

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Neeeeee, weg met die term! Want waarom zou je je in hemelsnaam moeten schamen voor of je schuldig hoeven voelen over eten en drinken? Gewoon ongelimiteerd genieten van lekker eten!

Wow! Dan zijn nog eens allemaal heerlijke adresjes in Het adresboekje van Mandy! Ik denk dat ik ruimte moet maken in mijn agenda (en buik) om binnenkort Rotterdam onveilig te gaan maken. Echt supertof dat je al deze fantastische adressen met ons wilde delen lieve Mandy -xxx-

Ohhh en op het laatste moment liet Mandy mij weten dat ze nog een adresje vergeten is. Dat is haar favoriete visrestaurant Vis op de Dijk. Vis zoals vis bedoeld is volgens Mandy. 

Vind je deze adresboekjes ook te gek? Klik hier voor nog meer leuke steden met de beste, lekkerste en leukste hotspots. 

 

 

 

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*