Kipkerrie met rozijnen wil je iedere dag wel op tafel
Mijn kipkerrie met rozijnen en heel veel groente daar wil je iedere dag wel van eten. Heerlijk, makkelijk doordeweeks comfortfood met ook nog eens massa’s vitamines erin verwerkt. Win-win!
Heel makkelijk als je aanschuifvisite krijgt. Ik zal aanschuifvisite nader verklaren; dat is visite die op de borrel komen maar waarvan je niet zeker weet of ze nu wel of niet mee willen eten. Deze schotel maak je van tevoren klaar en mochten ze nu wel mee blijven eten warm je het alleen maar even op en hopla je zet zo de pan op tafel! Als ze nu niet mee blijven eten is er ook geen man overboord. Of je eet de andere helft de volgende dag op of je vriest een portie in.
Wat heb je nodig voor kipkerrie met rozijnen? (voor ca 4 personen)
- 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 1 prei in ringen gesneden
- 200 gram kastanjechampignons in schijfjes
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 gesnipperde ui
- stukje gember ca 2 cm fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 4 tl curry madras
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl sambal
- 2oo ml kippenbouillon (1/2 bouillonblokje
- 150 ml crème fraiche
- 80 gram rozijnen (geweld in een bakje water ca. 30 minuten)
- 2,5 el olijfolie
- 300 gram basmatirijst
Hoe maak je het?
- Doe de kipfiletblokjes in een kom samen met 2 el olijfolie, curry madras, kerrie, sambal, kurkuma, de fijngesneden gember en laat ca. 2 uur marineren.
- Zet een grote hapjespan op middelhoog vuur met een halve el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook kort.
- Voeg de kipblokjes met de marinade toe. Roerbak ca 3 a 4 minuten totdat de kip bijna gaar is en doe dan alle gesneden groente erbij.
- Als de champignons geslonken zijn zet dan het vuur lager en schenk dan de bouillon erbij.
- Roer de crème fraiche er door en daarna de rozijnen.
- Kook de rijst volgens de verpakking en laat het kipmengsel zachtjes pruttelen tot de rijst klaar is.
- Dien de kipkerrie met de rijst samen op.
Kijk voor meer makkelijke kipgerechten ook eens naar Russische kip stroganoff uit Den Bosch of Romige paprika tomaat kippenstoof
Geef als eerste een reactie