Het adresboekje van Manon

Het adresboekje van Manon
Manon van @hoevetterdebetter

Het adresboekje van Manon

In het adresboekje van Manon leren we de persoon die bekend staat op instagram als @hoevetterdebetter weer wat beter kennen. Want dat deze leuke knappe jongedame uit Eindhoven van friet, snacks en zoetigheden houdt wisten we al gezien haar instanaam. Ik word altijd ontzettend vrolijk van de posts en stories van Manon want tja ik kan toch echt niet ontkennen dat we dezelfde smaak hebben qua eten. Heerlijk om te lezen en te zien hoe ongegeneerd ze hiermee omgaat; ik heb nog enige reserves (denk ik 😉 maar Manon kan serieus zo ongelooflijk genieten van haar eten. Dat spat gewoon van het scherm af.

Manon laat ons kennismaken met haar favoriete adresjes in Eindhoven maar één persoon staat toch echt bovenaan op haar lijstje.

Lees maar snel mee in het adresboekje van Manon.

Het adresboekje van Manon
Manon van @hoevetterdebetter

Wie is jouw favoriete chefkok?

Dat is toch eigenlijk echt wel mijn moeder. Het bourgondische leven is er door haar met de pap lepel ingegoten. Als er iemand goed kan koken, dan is zij het wel. Van grote taarten maken tot nieuwe dingen proberen, ze maakt het wel!

Verder ben ik echt een grote fan van 24kitchen. Heerlijk om daar uren naar te kijken! Zo lang het eten maar met liefde en passie wordt bereid ben ik verkocht.

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Ik ben een groot fan van Montimar. Geweldig concept, mooie locaties, goed eten en altijd vriendelijke service. Ook ben ik dol op Giornale, Doyy en Boon. Alle 3 de restaurants in Eindhoven en Montimar heeft meerdere vestigingen door Noord Brabant.

Het adresboekje van Manon
Wijnen!

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

Bistro Sophie. Mijn god wat is het daar lekker en wat een goede service. Echt een aanrader om jezelf eens lekker in de watten te leggen.

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Dat is wel een lastige keuze.. (en kiezen is niet mijn sterkste punt). Ik ben groot fan van Hout, Martini’s by Roma en Trattoria Manca in Eindhoven. Maar als ik dan echt een keuze moet maken dan denk ik toch wel Hout, daar heb ik tot nu toe de lekkerste pizza van Eindhoven en omstreken gegeten. Maar ook de anti pasti etc is daar zooooo goed! En mocht je in Valencia zijn, dan is de Italiaan San Tomasso toch echt wel top!

Het adresboekje van Manon
Bieren!

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Dat is toch echt wel de toko Amazing Oriental die op 2 minuten (ja daarom kom ik er ook 2 keer per week) lopen van mijn huis zit. Heerlijk om een snack of een hele maaltijd af te halen. Maar ook leuk om in de supermarkt zelf ingrediënten te halen en zelf te koken.

Welke snackbar is jouw favoriet?

Pieperz! Oh myyyy… Verse friet, goede snacks. Een aanrader daar is echt het stoofvlees. Ik ken weinig snackbars waar het stoofvlees zo mals en lekker is. Maar ook Jagershoef is ook echt lekker, vooral de Royals daar. Echt een aanrader om een keer te proberen.

Het adresboekje van Manon
Ultiem genieten

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Het koffiehuisje in Strijp (Eindhoven). Wat een leuke plek is dat om even lekker te genieten. Zo’n schattig tentje met heerlijk gebak erbij. Ik ben écht gek op gebak (want ja veel boter en suiker..) Vooral Red Velvet, Brownie en Carrot cake zijn mijn favo’s.

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Ja dit is wel echt een lastige keuze. Zo heb ik in Bali, Vietnam en Thailand echt heerlijk gegeten. Maakt niet uit waar, alles was daar super! In Portugal een heerlijke tapas avond gehad met live muziek bij RUA_Tapas. In Valencia heb ik echt onwijs lekker Italiaans gegeten bij San Tomasso (ja een beetje gek in Spanje maar dit was GEWELDIG). In Tarifa heb je een tapas tent genaamd Lola. Dit is ook echt onwijs lekker. Ja zoals je ziet vind ik keuzes maken moeilijk 🤔

Het adresboekje van Manon

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Trattoria Manca en La Semolina. Super schattige winkeltjes met verse Italiaanse Delicatessen. Maar ook kom ik graag bij de Hanos en Sligro. Ze hebben daar alles van ook echt goede kwaliteit, top! Vooral de creme brulee van de Hanos is super makkelijk en lekker om zelf te maken.

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Ik ben gék op live muziek tijdens het dineren. Dus dat kan een piano of gitaar zijn of wat dan ook, zo lang het een leuke sfeer met zich mee brengt ben ik om.

Welke film rond eten is een aanrader?

Ik zelf ben gek op Disney en vind Ratatouille echt super leuk.

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

24kitchen all day!!!

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n fan van kookboeken. Ik neem veel dingen over van mijn moeder, tv of social media en geef daar dan vaak mijn eigen draai aan. Maar mijn moeder heeft een Italiaans kookboek die wel tof is. Ben alleen de naam vergeten..

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ik kijk niet echt op culinaire websites. Wat ik wel doe is als ik ergens ga eten, kijk ik een paar dagen van tevoren op de sites van het restaurant om alvast te kiezen wat ik ga eten hahaha.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Ik ben fan van DailyDutchLunch. Allemaal gekke variaties op de echt Hollandse Lunches van Nederlanders. En verder ben ik fan van een heleboel leuke foodies.

Zo lang iemand leuke recepten, hotspots of wat dan ook. Eigenlijk alles wat met eten te maken heeft (wat niet al te gezond is en gewoon lekker bourgondisch) dan vind ik het een leuk account! Voorbeeld; Blijbosch, Receptenninja, Mieksmind, Lindyslekkernijen, Goodfoodwithpleun, Cameraeatsfirst_manu, Brunchchick, I.k.ookt En ga zo maar door!

Het adresboekje van Manon
Een echte foodie fotografeert!

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

De heule wereld! Elk land heeft haar eigen charmes qua keuken en ik ben dol op ALLES!

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Uhm even denken hoor. Dat is toch echt wel bij La Cubanita. De service was vreselijk en daarbij kwam het eten nog. We hadden 1.5 uur moeten wachten totdat er eindelijk iets op tafel kwam en toen het er eindelijk was, was het gewoon rauw en nog half bevroren. Ook heb ik een keer bij Sakana bevroren sushi gehad.. Mij nie belleeeeee

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

De mensen die mij al lang volgen weten dat ik onwijs goed ga op kinder bueno’s maar ook een broodje kroket met mayo (of eerder mayo met kroket). En als echte Brabander kan een worstenbroodje met curry niet ontbreken.

En als mijn moeder kookt, dan is ook biefstuk in rode portsaus van mama (dit is wel een wat luxere guilty pleasure maar o zo lekker..!) echt een guilty pleasure voor mij. Eigenlijk alles waar vet in zit mag je mij voor wakker maken ;).

Het adresboekje van Manon
Frikandellen six pack!

Heb jij ook zo genoten van het adresboekje van Manon? Ik anders wel! Voor mij is het met de trein nog geen half uurtje naar Eindhoven dus ik denk dat ik snel weer die kant op ga. Heel benieuwd naar die twee leuke Italiaanse winkeltjes en naar die Royals van Jagershoef maar ook zeker naar Doyy en Boon. Man, man, man wat zagen die menukaarten er lekker uit! Echt top Manon dat je al deze adresjes met mij (en ons) wil delen! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*