Het adresboekje van Esther

Het adresboekje van Esther
In afwachting van de mosselen en wijn in Normandië

Het adresboekje van Esther

In het adresboekje van Esther vinden we allerlei leuke adressen in Amerongen, Amersfoort, Monnickendam en neemt ze ons mee naar Budapest. Esther was voorheen bekend op social media met de naam Esther’s keuken maar ze heeft besloten om al haar passies te bundelen en heeft een nieuwe website gestart; www.talovi.nl.  Je kunt Esther nu op Instagram vinden onder de naam @_talovi en @_estherswereld.

Toen ik mijn eigen website wilde bouwen en vullen wist ik me geen raad waar ik ergens moest gaan beginnen. Na een oproep op Instagram reageerde Esther heel erg enthousiast dat ze me daar graag bij wilde helpen. Ze was (en is soms nog) mijn steun en toeverlaat in de wondere wereld van het web. Naast dat Esther mij onwijs goed geholpen heeft, is ze in mijn hart gekropen. Het is niet vreemd dat Esther heeft gekozen om haar kwaliteiten in energetische behandelingen te leggen want ze heeft naast ongelooflijk veel levenservaring de gave om een bepaalde rust over te brengen. Iets wat ik als lichte hysterica als zeer prettig heb ervaren. Leuk weetje is dat TaLoVi staat voor haar drie kattenkinderen; Tamba, Loki en Vico. Samen met dit drietal en haar partner Jan-Willem woont Esther in Amersfoort.

Het adresboekje van Esther
Esther op een terras op Lanzarote

Hier is het adresboekje van Esther!

Wie is jouw favoriete chefkok?

Phoe hej… Daar vraag je me wat. Ik voel me nu net zo’n nepfoodie, want eigenlijk houd ik me daar niet zo mee bezig. Meestal haak ik ook af als ik de ingrediëntenlijst van een chef lees, soms is het wel een a4 vol. Hoe lekker ook, mijn lijf reageert daar niet zo best op, dus ik houd van simpel en puur. Jamie Oliver komt dan nog het meest in de buurt denk ik. Ik houd ook wel van het no nonsense van hem en ook hij heeft een aantal boeken geschreven met 5 ingrediënten. Helemaal in mijn straatje dus!

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

De eerste keer dat we wat luxer gingen eten was bij Restaurant Bentinck in Amerongen. Sindsdien ben ik echt verpest, want ik kom bijna niet meer bij de “vreetschuren”. Die liflafjes met smaakexplosies en bijpassende wijnen/bieren/cocktails of mocktails ik houd er van! Dus Bentinck vind ik echt een hele fijne. Dichter bij huis ga ik voor MEI, een biologisch restaurant of Tollius is ook een aanrader.

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

Hoewel ik er eigenlijk bijna nooit meer kom, kun je prima eten bij Bistro Het Kannetje in de binnenstad van Amersfoort. De reden dat ik er nauwelijks kom heeft helemaal niets met de eetgelegenheid te maken, maar meer met de luiheid van mezelf. Dan moet ik he-le-maal naar de stad haha. Vaak flans ik dan zelf wel weer wat in elkaar.

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Sinds ik in Italië ben geweest, vind ik de Italiaan in Nederland niet meer zo heel bijster. Snob? Maybe. Als ik dan toch iets moet noemen dan ga ik voor Da Luca in Amersfoort.

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Hoewel de Aziatische keuken niet mijn favoriet is, vind ik de NaanNuan in Monnickendam echt een heel fijn restaurant. Een pareltje dat we bij toeval ontdekten tijdens een van onze toertochtjes. Daarnaast is de Chinees bij ons op het winkelcentrum best oké. Als je daar kunt eten, heb je een soort all you can eat concept met verrassend lekkere gerechtjes. En voor de beste sushi in Amersfoort ga je naar Sushi Today! De sashimi daar is THE BEST!

Het adresboekje van Esther
Emmertje wodka-lime drinken in Thailand

Welke snackbar is jouw favoriet?

Merksnack King in Hoogland. Betaalbaar en meestal niet te druk.

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Mij thuis.. Sinds ik een bonenkoffiemachine heb, ben ik enorm verwend. Thuis drink ik dus de lekkerste koffie. Gewoon zwart en sterk, geen poespas. En als ik dan buiten de deur koffie ga drinken, dan drink ik graag een cappuccino, maar dan wel een goede graag! Van versgemalen bonen en opgeschuimde melk.

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Ook weer zo’n lastige. Dat moet haast wel in Budapest (Hongarije) zijn. De leukste plek om een goed glas (en betaalbaar) wijn te drinken is bij Mai Mano, in een zijstraatje van de Andrassy Utca (zeg maar de PC Hooft van Budapest). Beetje alternatief, klein, kneuterig. Ik geniet er elke keer weer waanzinnig. Een stukje verder op heb op Liszt Ferenc Tér een leuk restaurantje zitten, namelijk Café Vian. We eten daar meestal een verrukkelijke visschotel. Hoewel het een hip & happening place is in Budapest (en dus niet goedkoop) vallen de prijzen daar wel mee. Lekker met een Hongaars bubbeltje en genieten maar!

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Voor props mag ik graag neuzen bij Dille & Kamille. Bij Oil & Vinegar mag ik ook graag neuzen en voor de rest in ‘spannende’ winkels met tropische producten. Geen idee wat ik daar dan weer mee moet maken, maar ik vind dat nou eenmaal leuk haha.

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Een lekkere pianopingel, zoiets als Ludovico Einaudi. Of een latin sound vind ik ook leuk. Maar heel eerlijk? Manlief is van de muziek, ik vergeet het vaak. Stilte vind ik namelijk ook dikke prima.

Welke film rond eten is een aanrader?

Eat, Pray, Love. Wat heb ik genoten van die film! Ik kijk ‘m regelmatig en herlees het boek ook. Het gaat natuurlijk over veel meer dan eten, maar het begin in Italië met al die verrukkelijke pasta’s. Heerlijk!

Het adresboekje van Esther
Moules a la Normande in Normandië

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Eh geen. Ik kijk eigenlijk niet tot nauwelijks televisie en al helemaal geen kookprogramma’s.

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Hier kan ik ook niet echt een favoriet benoemen. Feit is wel dat het verdraaid moeilijk is om een goed kookboek te schrijven. Kijk alleen al naar de tijd die aangegeven wordt. Dat klopt nooit! Of er ontbreken hele stappen, of je houdt ingrediënten over. Meestal volg ik recepten ook niet tot op de letter, maar geldt het meer als inspiratie.

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ook hier eigenlijk niet. Of ik moet even snel weten hoe ik iets moet klaarmaken. Dan beland ik vaak wel op een foodiewebsite. Maar ook recepten van medefoodies volg ik niet letterlijk op. Het is meer een inspiratiebron en ik voeg altijd wel wat van mezelf toe. Zoals manlief zegt: je kan ook nooit eens ‘normaal’ koken. Hij is daar wel heel blij mee hoor, want er wordt over het algemeen goed gegeten hier.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Jou 😊. Er zijn een heleboel foodies die ik leuk vind om te volgen, ik kan er wel een paar noemen, maar dan doe ik degenen die ik vergeet tekort.

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Budapest!! Sowieso by far de mooiste stad als je het mij vraagt. Wist je dat Hongarije echt fantastische wijnen heeft?

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Hier heb ik geen actieve herinnering aan. Die heb ik dus geblokt of niet gehad. Weet het echt niet meer.

Het adresboekje van Esther
Bier en Poolse kost in Wroclaw

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Mortadella! Ik eet weinig varkensvlees, omdat mijn lijf er niet zo goed op reageert, maar mortadella door de pasta, op brood of een cracker, verrukkelijk. Dus daar geniet ik af en toe héél erg van!

Wat een ontzettend leuk om het adresboekje van Esther te lezen. Ik ben nog nooit in Budapest geweest maar nu ik dit allemaal zo lees wil ik er beslist een keer naar toe! En dat gaat gebeuren in november 2021. Superblij met de adresjes in Budapest. Oh en mortadella vind ik echt heel erg lekker. Op de dag dat Esther mij haar adressen doorgaf had ik in de ochtend nog een onsje bij de slager gehaald. Toeval? Hartstikke bedankt Esther voor het delen van jouw favoriete adresjes! Oh en die koffie kom ik een keer bij je proeven in Amersfoort :-). 

Andere leuke adresboekjes vind je hier Het adresboekje van …

 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*