Het adresboekje van Anja Scheij

Hongkong
Hongkong

Het adresboekje van Anja Scheij

We trappen af met een geheel nieuwe rubriek op mijn site! Het adresboekje van …

Anja
Anja

De allereerste die het bal mag openen is de goedlachse Anja Scheij. Anja is een fanatieke hobbykokkin die elke dag een lekkere maaltijd op tafel zet voor haar en haar man. Op woensdag schuift de hele familie inclusief de kleinkinderen aan want dan is het opa- en omadag. In het weekend kookt ze graag voor en met vrienden of ze reist vanuit Noord-Holland af naar haar moeder, zus en zwager die wonen in het mooie Limburg om daar uitgebreid te genieten van allerlei lekkers. Kortom wie @Anjascheij volgt op Instagram wordt elke dag getrakteerd op een heerlijke maaltijd.  Oh en als we nu en masse tegen Anja gaan zeggen dat er toch echt een site moet komen dan gaat ze daar vast en zeker werk van maken.

Na het lezen van Het adresboekje van Anja Scheij wil ik nu ook naar Heerlen afreizen en heb ik onwijs zin gekregen in risotto met kreeft. Lees hieronder haar favoriete adresjes, wat ze echt iewwwwwwww vindt en… haar guilty pleasure.

Wie is jouw favoriete chefkok?

Sergio Herman! Die man proeft alles en weet daar dan ook nog een fantastische maaltijd mee te bereiden.

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Jaimie van Heije en Ron Blaauw koken de sterren van de hemel weet ik uit ervaring.  Mijn droom is om nog eens te mogen proeven van het menu van de Librije.

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

De Kromme Toeter in Heerlen! Heerlijk eten en top team dat bedient!

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Dat is een lastige….. Heb ooit een super heerlijke risotto met kreeft gegeten bij een Italiaan aan de haven van Villamoura, maar ook in ons dorp eens bij La Nuova Riva een fantastische spaghetti flambati nel Parmigiano.

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Sinds wij zo vaak in Hongkong en Shanghai zijn geweest heb ik hier in Nederland nooit meer zo lekker ‘chinees’ gegeten…… Wie geeft mij daarin een advies in de buurt van Uithoorn???

Fantastisch eten in Hongkong!
Fantastisch eten in Hongkong!

Welke snackbar is jouw favoriet?

Ik kom eigenlijk nooit (meer) in een snackbar, maar als we iets halen dan bij The Family in Uithoorn. Ook omdat zij elk jaar in hun wijk in Legmeer West het paaseieren zoeken voor de jeugd organiseren en daarnaast ook veel sponsoren!

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Uhhhhh uit onze Jura thuis…..

Koffie thuis uit de Jura
Koffie thuis uit de Jura

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

The Market in Albufeira (bij Praia da Oura).

Garnalen eten bij The Market
Garnalen eten bij The Market

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Lindenhoff in  Baambrugge (ook vanwege de koffie en heerlijke gebak);

Sligro….. Yehhhhhh heerlijk om daar over die versafdelingen te struinen;

Marqt omdat ik daar ook altijd wel iets tegen kom wat ik moet proeven.

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Hoeft voor mij niet echt, maar als het er is moet het op niveau “lekker kunnen praten zonder steeds  “wat zeg je” staan…..

Welke film rond eten is een aanrader?

Chocolat 😉

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Het reisprogramma van Sergio Herman  vond ik geweldig!

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Op dit moment de Indiase bijbel van Paulami Joshi aka op Instagram als @spicetripwithpaulami.

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ik ben een gluurder! Kijk op heel veel websites waar te eten valt, maar denk dat ik de laatste tijd het meest heb rondgekeken bij www.danoi.be omdat ik gewoon gek ben op pasta en het dolgraag goed zelf wil (leren) maken.

Al wil ik ook graag dat prachtige desembrood leren bakken dat Pasqualino en Pauline (@danoi_pasqualino_pauline) maar ook Renate aka www.foodlovelifebeing.nl (@foodlovelifebeing) zo fraai op foto’s laten zien.

Het enige dat nu nog moet gebeuren is dat die starters bij mij nou eindelijk eens hun werk gaan doen wat ze moeten doen. Bij mij zijn het allemaal luie donders die gewoon niet willen groeien ondanks alle liefde die ik ze geef.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Zoveel….. ……

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

China, Italië, Antillen, India, Indonesië, Frankrijk, Portugal, Sri Lanka….. maar vast nog veel meer landen waar ik (nog) nooit iets uit heb gegeten…… Denk dat je in elk land wel iets lekkers kunt vinden!

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Uhhhh ik heb bij onze bezoeken aan verre oosten steden heel wat gegeten (meestal echt heel lekker) wat ik echt niet kon herkennen,  maar wat ik echt gruwelijk vind is het meeste orgaanvlees en eischaal wat (per ongeluk) in een gebakken ei of aan een gekookt ei zit. Dat is dus echt iewwwwwwwwwwwww!

Eieren zonder schaal graag!
Eieren zonder schaal graag!

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Uhhhhhh sssssstttttt echt tegen niemand zeggen hé: gewone gezouten chips, koude (leftover) witte rijst en macaroni. Ben geloof ik niet een echte foodie nu ik dit beken 😉

 

Hartelijk dank voor het prijsgeven van Het adresboekje van Anja Scheij. Wat een heerlijke adresjes, sites en wetenswaardigheden heeft Anja gedeeld! 

Wil je nog meer adresboekjes van… lezen? Klik dan hier

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*