Warme witlofsoep

Warme witlofsoep

Warme witlofsoep

Heerlijke warme witlofsoep voor gure lentedagen

Een lekker warme witlofsoep gaat erop koude natte lentedagen altijd wel in. Bijzonder comfortabel en lekker warm plus boordevol vitamientjes.

Oorsprong

Ik maak heel veel recepten met witlof. Witlof is een hele veelzijdige groente. Je kunt het stoven, gratineren, bakken, rauw eten in een salade of een soepje van maken.  Eigenlijk is witlof een typisch Belgische groente en heet het daar witloof maar nog bekender is de naam Brussels loof. Rond het midden van de 19e eeuw slaagden Brusselaren erin om de witloof te kweken uit chicoreiwortels.

Probeer deze heerlijke warme witlofsoep eens en proef de zachte fluwelige smaak op je tong.

Wat heb je nodig voor de warme witlofsoep? (voor ca. 8 personen)

  • 4 stronken witlof
  • 1 grote aardappel (kruimig)
  •  350 ml gevogeltefond
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 kleine rode uien
  • 750 ml water
  • 100 ml slagroom
  • klontje boter
  • 1 takje krulpeterselie
  • zout & peper
Warme witlofsoep
Heerlijk fluweelzacht soepje

Hoe maak je het?

  • Snijd de witlof in reepjes, schil en was de aardappel en de snipper de ui.
  • Verhit het klontje boter in een grote pan op middelmatig vuur.
  • Bak als de boter gesmolten is kort de witlof en ui aan. Schep regelmatig om.
  • Voeg na circa 5 minuten de aardappel, de fond en het water toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken voor ca. 30 minuten.
  • Draai het vuur laag en pureer dan alles fijn met de staafmixer.
  • Verkruimel de kippenbouillontabletten boven de soep en voeg de slagroom toe.
  • Roer het geheel goed door, proef en voeg zout & peper naar smaak toe.
  • Schep de soep in een kom of diep bord en garneer met een toefje peterselie.

Zin in soep? Kijk dan zeker ook eens naar het recept van Bijzonder lekkere hamerrapensoep of Hekserige Heksensoep

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*