Het adresboekje van Renée

Het adresboekje van Renee
Renée tijdens een kookworkshop op Kreta

Het adresboekje van Renée

Als er iemand het afgelopen jaar ontzettende progressie heeft gemaakt als foodblogger dan is het wel Renée Bendien. Bijna twee jaar geleden is ze begonnen op instagram met de accountnaam @renees_eettafel. In het begin waren haar foto’s heel sober maar nu stralen ze echt veel kwaliteit uit maar het allerbelangrijkste is dat ze echt hele lekkere toegankelijke recepten maakt. Binnenkort verwacht ik dan ook wel dat ze haar eigen website heeft. In de gaten houden hoor deze creatieve Brabantse!  Ik heb al eens een draai gegeven aan haar recept Romige paddenstoelensoep via de #swiepswoepswap van @mandyandmore. Naast het bedenken en creëren van zoveel moois heeft ze een ontzettend leuke hond; zo’n grote knuffel golden retriever die luistert naar de naam Luca. Vriend Peter heeft ze ook maar die hond vind ik veel leuker ;-). Renée wil graag haar favoriete foodadressen met ons delen dus lees hieronder het adresboekje van Renée.

Het adresboekje van Renée
Opperste concentratie voor het maken van de beste foodfoto’s (met Luca op de achtergrond)

Wie is jouw favoriete chefkok?

Misschien afgezaagd maar Jonnie Boer bij de Librije was wel het lekkerste eten en beleving die ik ooit gehad heb. Dus ga ik voor hem!

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

De Librije

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

Het is even geleden dat we hier geweest zijn maar voorheen ben ik nooit teleurgesteld bij; The Trafalgar Pub in Eindhoven.

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Als je ‘gewoon’ voor een goede pasta of pizza gaat zou ik zeker Il Tavolino in Oirschot zeggen! Niet duur en altijd lekker.

Het adresboekje van Renée
Workshop pasta maken bij Little Italy in Amsterdam

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Japans restaurant Otori in Oisterwijk is echt top.

Welke snackbar is jouw favoriet?

Het is geen standaard snackbar maar die vind ik vaak allemaal hetzelfde, voor een lekkere portie friet en vlees, vis of vegetarisch ga ik graag naar de Burger in Eindhoven.

De beste koffie /thee drink jij bij…?

De beste thee (koffie lust ik niet, vind het wel erg lekker ruiken overigens) drink ik bij Meneer van Eijck in Oisterwijk (vooral als je de speciale pakt met lekker veel chocolaatjes en cakejes enzo :))

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Zoveel….en in elk land weer heel anders natuurlijk, maar bijv. Medousa restaurant (Plakias) op Kreta was erg goed!

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

De Ster kaas & culinair in Oirschot, overheerlijke oliën, leuk servies, servetjes, veel verschillende soorten kaas etc. Verder vind ik voor props een kringloopwinkel, de Action en Hema erg leuk.

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

De radiozender Sublime Soul vind ik altijd erg fijn.

Welke film rond eten is een aanrader?

Julie & Julia

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

De Australische Masterchef (of Nederlands als die weer gemaakt wordt :))

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Ik doe niet zoveel met kookboeken, heb er heel veel en laatst ook flink wat weggegeven omdat ik er echt nooit in kijk. Ik heb wel bij een buitenlandse kookworkshop een kookboek gekocht en daar heb ik ook nog weleens uit gekookt omdat de ervaring zo tof was.

Het adresboekje van Renée
Foods of Crete

Dat is het kookboek ‘foods of Crete’. Zie ook de foto van de heerlijke buitenkeuken waar we in mochten koken daar.

Het adresboekje van Renee
Renée tijdens een kookworkshop op Kreta

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ik kijk eigenlijk vooral op sites van collega-foodies vanuit instagram en anders kan ik ook weleens op de Allerhande kijken.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Natuurlijk jou Hilde!! (note van de redactie; lief!)  En verder ook de @cookingqueens en @debsbakerykitchen. Natuurlijk nog veel meer hoor! Maar van deze drie bekijk en lees ik echt alles.

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Nou, ter wereld wil ik niet zeggen want ik verwacht dat er in Azië nog heel wat pareltjes zijn maar daar ben ik nog nooit geweest. Dus ik zou zeggen Emilia Romagna in Italië (daar heb ik een kookweek gehad dus veel geleerd over de oorsprong van allerlei ingrediënten en recepten uit die streek). Er is heel veel leuks en lekkers voor foodies in die regio.

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

La morena maïstortilla’s, de géur die daar vanaf komt….en wij vonden het beide echt niet te doen qua smaak ook. Wij gooien niet graag iets weg maar hebben dat in dit geval wel gedaan. Er bleek overigens niks mis mee, dat hoorde schijnbaar zo maar mijn smaakpapillen kunnen er niet aan wennen ;).

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Die is makkelijk; lasagne met saus uit een pakje van Honig zonder bechamelsaus, met een goeie laag kaas. Ik eet liefst niets uit een pakje/zakje maar dit is zo goed, daar maak ik soms een uitzondering voor.

Superbedankt Renéé voor het delen van jouw adressen in Het adresboekje van Renée.

De Librije staat zeker nog op mijn “to do-lijstje” en ben heel benieuwd naar de radiozender Sublime Soul. Nu wil ik naar Oirschot voor die lekkere oliën en daarna door naar de Italiaan!  

Meer Het adresboekje van… lezen? Klik hier!

 

 

 

 

 

3 Comments

  1. Te leuk weet om te lezen hoe anderen de vragen beantwoorden! En Renee…. Inderdaad ook in Azië zijn echte ‘eet’pareltjes weet ik -dankzij m’n lief- inmiddels uit ervaring 😉…..,

1 Trackback / Pingback

  1. Romige paddenstoelensoep | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*