Paella met vis en kip

Paella met vis en kip
nor_soft

Paella met vis en kip is het ultieme zomeravondgerecht

Op een heerlijke zwoele zomeravond wil je het liefst een complete zomerse maaltijd op tafel zetten en dat kan zeker met deze verrukkelijke paella met vis en kip.

Niet erg traditioneel zul je denken maar wel alles wat ik, en mijn tafelgenoten, erg lekker vinden. Dus een paella met een Bossche twist; kip, garnalen, inktvis en mosselen zijn de favorieten. De combi met erwtjes, tomaat, paprika, citroen en peterselie is echt goddelijk.

Maak voldoende want (wees gewaarschuwd!) de pan gaat schoon op!

Paella met vis en kip
Aan tafel!

Wat heb je nodig voor de paella met vis en kip? (voor 4 a 5 personen)

  • 500 gram paella rijst
  • 1 kipfilet van ca 200 gram in blokjes gesneden
  • 150 gram verse inktvis in reepjes gesneden
  • 12 grote gepelde garnalen
  • 15 mosselen (niet te groot)
  • 2 trostomaten gepeld en in stukjes
  • blikje velderwtjes
  • kleine rode ui gesnipperd
  • teentje knoflook gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el gehakte krulpeterselie
  • 1 citroen in partjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 gram paella-kruiden (deze kruiden gebruik ik)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Note; ik heb een paella-pan gebruikt maar met een goede hapjespan kan je dit ook maken. 

Hoe maak je het?

  • Zet een bakpan of paëlla-pan op het vuur met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Als de pan heet is voeg je de rode ui, knoflook toe. Bak even kort aan en doe dan de kipblokjes erbij.
  • Strooi er de paprikapoeder en een flinke snuf zout & peper over. Bak tot de kip rondom bruin en gaar is. Haal dan de kipstukjes uit de pan en houd even apart in een schaal.
  • Bak in dezelfde pan kort de inktvis en de garnalen rondom aan circa 2 minuten. Voeg toe aan de kipstukjes en bewaar voor later.
  • Zet de de pan terug op het vuur en voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe. Voeg de tomatenblokjes en de velderwtjes toe aan de pan met de restjes en bak het geheel heel even aan.
  • Schenk de kippenbouillon erbij, strooi de paellakruiden er over en doe het laurierblaadje erbij. Roer het geheel door, zet het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten pruttelen.
  •  Nu mag de rijst in de pan. Schep goed door, breng de paella rustig aan de kook met een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen. NIET MEER ROEREN! Mocht de rijst te droog worden, voeg dan een scheutje extra water toe.
  • Na 15 minuten leg de mosselen boven op de paella en als de mosselen na circa 5 minuten open gaan staan dan voegje de kip, inktvis en garnalen toe. Draai het vuur uit en laat het geheel nog ca 3 minuten staan voor je het licht omschept zodat alles goed gemengd is.
  • Strooi de peterselie over de paella en serveer met de citroenpartjes in de pan op tafel.

Smakelijk eten!

Zin in meer zomerse recepten? Kijk dan ook eens naar Spaanse groentetortilla of Batatas bravas schotel met gamba of Couscous met merquez

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*