Hollandse chebureki

Hollandse chebureki

Hollandse chebureki uit de Oekraïne

Heel veel keukens zijn voor mij echt een totaal onbekend gebied. Zo ook de Oekraïense keuken maar door Iryna (zie ook haar adresboekje), bekend van haar instagrampagina @oekrainse.keuken was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het toeval (of bestaat dat niet?) wil dat ik in diezelfde week dat Iryna contact met mij had over haar adresboekje, het kookboek Mamoeskjka van Olia Hercules in de ramsj zag. Nieuwsgierig als ik ben kon het natuurlijk niet uitblijven dat het boek onmiddellijk zijn weg vond naar Den Bosch.

Bij het zien van het recept voor chebureki bleef ik steken. Chebureki zijn flapjes met een tartaar van lamsvlees. In mijn diepvries liggen nog enkele zakjes met lamsgehakt en dit zou wel eens een mooie bestemming kunnen worden voor dit vlees. Het is een vrij makkelijk recept waarbij je zelf het deeg moest maken en laat ik daar nu net geen zin in hebben gehad. Ook vond ik de ingrediënten wat summier en zo is het opeens een Hollandse chebureki geworden.

Hollandse chebureki
Hartige snack met tzatziki

Wat heb je nodig voor de Hollandse chebureki? (12 flappen)

  • 2 rollen kant en klaar bladerdeeg
  • 250 lamsgehakt
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • 50 gram babyspinazie
  • 1 teen geperste knoflook
  • 50 gram feta
  • 2 eidooiers geklutst
  • 1 el olijfolie
  • Snuf nootmuskaat
  • Zout & peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui in korte tijd glazig.
  • Voeg het gehakt toe en de knoflook toe en bak het gehakt rul en bruin.
  • Scheur de blaadjes spinazie boven het gehakt en bak al roerend mee.
  • Voeg de nootmuskaat en zout & peper naar smaak toe.
  • Zet het vuur uit en laat het gehakt uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel ongeveer 1 el gehaktmengsel over het bladerdeeg.
  • Hollandse chebureki
    Het gehakt verdelen over het bladerdeeg
  • Verkruimel de feta over de bolletjes gehakt op het bladerdeeg.
  • Pak de andere rol bladerdeeg en leg deze erover heen.
  • Druk de randen goed aan met een vork en met je vinger de ruimte tussen de gehaktbolletjes.
  • Snijd met een pizzasnijder vierkantjes uit het deeg en bestrijk ze met het eidooier.
  • Bak de chebureki in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin in de oven.
  • Serveer met tzatziki of knoflooksaus.

Ohh en dit wil ik zeker even zeggen. De foto’s van de Hollandse chebureki zien er niet al te smakelijk uit maar laat je daar zeker niet door weerhouden om deze hartige flapjes te maken :-).  

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*