Het adresboekje van Jesca

Het adresboekje van Jesca

Het adresboekje van Jesca

Zo leuk om het adresboekje van Jesca te mogen delen!

Persoonlijk ken ik Jesca Versteegh helemaal niet maar toch heb ik het idee dat wij elkaar al jaren kennen. Jesca heeft haar eigen tekstbureau Grenzeloos en schrijft voornamelijk teksten voor de toerisme & recreatiesector. In haar vrije tijd staat ze heel graag in de keuken en maakt ze heerlijke gerechten die afkomstig zijn van insta-foodies! Naast dat ze zelf graag kookt is ze ook vaak buiten de deur te vinden om een lekker kopje koffie te drinken in een leuk koffietentje of om te lunchen op een terras. Jesca is echt een gezellige bourgondische Brabantse lekkerbek die met volle teugen van het leven geniet. Ik word altijd heel vrolijk van Jesca’s verhalen op instagram en we gaan zeker een keer samen een drankje drinken. Want daar houdt Jesca namelijk ook van!

Het adresboekje van Jesca
Genieten samen met Anne Travelfoodie

Wie is jouw favoriete chefkok?

Ron Blaauw. Sinds ik hem op tv in het programma ‘Misverstand’ zag, heb ik zoveel sympathie voor die man gekregen.

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Ik ga niet zo vaak naar echt gastronomische restaurants, dus heb niet veel vergelijkingsmateriaal. Maar ons diner laatst bij De Houtloods in Tilburg was wel fantastisch. Bij elke hap verwonderden we ons over de geweldige smaken. Bovendien zag elk gerechtje eruit als een kunstwerk.

Het adresboekje van Jesca
Heerlijk eten bij De Houtloods

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

De Burgerij in Tilburg is wel een van mijn favorieten. Het wordt gerund door drie broers en ze serveren er broodjes en soepen, maar ook oesters en verschillende plateaus. Zo’n plateau is echt een aanrader; het ligt vol met charcuterie, kazen of vis, schaal- en schelpdieren.

Het adresboekje van Jesca
Plateau Burgerij

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Die heb ik niet, maar Capo del Pio aan de Piushaven in Tilburg staat hoog op mijn lijstje om uit te gaan testen. Ik wandel er regelmatig langs en wat er allemaal op die borden ligt, ziet er verrukkelijk uit.

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Het adresboekje van Jesca
Jesca bij Sarban

Dat is moeilijk, maar als ik echt moet kiezen, ga ik toch voor Afghaans restaurant Sarban. Inmiddels hebben zij ook vestigingen in Den Bosch en Utrecht, maar het eerste restaurant werd in 2010 in Tilburg geopend. De familie Alizadah vluchtte in 1996 om politieke redenen uit Afghanistan en met Sarban willen de (volwassen) kinderen laten zien hoe Afghanistan óók kan zijn. De familiegerechten die hier geserveerd worden zijn heerlijk. Als je slim bent, kies je voor het kennismakingsmenu waarbij je in drie gangen een groot deel van de kaart in kleinere porties proeft. Bij elke gang krijg je uitleg van wat er op tafel staat.

Het adresboekje van Jesca
Het kennismakingsmenu bij Sarban

Welke snackbar is jouw favoriet?

We zijn een paar maanden geleden verhuisd en vonden Snackbar De Smulhoek in de buurt. Deze bestaat al meer dan 35 jaar en wordt gerund door het echtpaar Johan en Ineke. Ze zijn ontzettend vriendelijk en maken perfecte friet. De kinderen krijgen vaak iets te snoepen toegestopt.

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Ik houd van kleine, zelfstandige zaakjes, maar voor de lekkerste koffie ga ik toch echt naar The Chocolate Company. Ik ben lichtelijk verslaafd aan latte macchiato met karamelsiroop en die is daar gewoon echt het allerlekkerste. Het is volgens mij ook wel de duurste in Tilburg, je betaalt er €4,50 voor, maar je krijgt er wel een heerlijke chocoladetruffel bij.

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Tijdens een reis door Thailand heb ik hele lieve mensen uit Berlijn ontmoet. Zij hebben een appartement in Carrara in Italië en daar ben ik inmiddels twee keer op vakantie geweest. Wat er tijdens een verblijf daar echt niet mag ontbreken, is een avondje naar Focacceria-Osteria Francesco in Sarzana. Je kiest hier voor een menu en krijgt vervolgens de lekkerste gerechtjes voorgeschoteld, zoals verschillende hammen en kazen en hierbij krijg je onbeperkt diverse soorten versgebakken focaccia geserveerd. Je bent hier zo een hele avond zoet.

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Voor kruiden en specerijen ga ik naar de toko, voor verse vis naar Fish and Nuts. Hassan, de eigenaar van dit kleine zaakje, is van mening dat goede vis voor iedereen betaalbaar moet zijn en bereidt bovendien met veel liefde en zorg de lekkerste visgerechten. Mocht er aan het einde van de dag nog vis overblijven, dan geeft hij het liever gratis weg dan dat het in de prullenbak belandt. Ook geeft hij met enige regelmaat visschotels aan families die zich dit niet kunnen veroorloven.

Het adresboekje van Jesca
Zalmschotel bij Fish and Nuts

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Iets wat niet te veel opvalt. Als wij de radio tijdens het eten aanzetten, zitten de kinderen al gauw in hun stoel te dansen.

Welke film rond eten is een aanrader?

Er schiet me momenteel niets te binnen.

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Ik heb genoten van ‘Van de kaart’ van Sergio Herman en Axel Daeseleire. Ze bezoeken bijzondere plekken en proeven lokale gerechten. Aan het eind van elke aflevering bereidt Sergio een passende maaltijd voor Axel.

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Ik ben fan van de boeken van Spice Wise. Toen ik minder zout moest gaan eten waren deze boeken echt een uitkomst voor me. In de meeste restaurants wordt nog steeds onnodig veel zout gebruikt. Deze boeken laten je nieuwe mogelijkheden met kruiden en specerijen zien.

Het adresboekje van Jesca
De Spice Wise boeken van Jesca

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ik maak graag recepten van Familieoverdekook.nl en leukerecepten.nl.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Anne Travel Foodie, Eating Habits, Ongewoon Lekker en natuurlijk Blij Bosch!

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Ik heb genoten van het eten in Thailand. Je proeft in elk gerecht zoveel smaken! Als ik nu iets eet waar bijvoorbeeld kaffir lime in zit, brengt me dat direct terug naar daar. In de 4,5 week dat ik er was, heb ik ook steeds pittiger leren eten. Ik merkte laatst trouwens wel dat dat in de loop der tijd ook weer minder geworden is.

Het adresboekje van Jesca
Kookcursus in Thailand

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Ik ging een dagje naar Duinkerken met een vriendin en besloot dat ik een lokale specialiteit uit wilde proberen. De keuze viel op Potje Vlech, ook wel potjesvlees genoemd. Terwijl mijn vriendin tevreden haar pizza at, had ik een bord met koude stukken kip, konijn en kalf in zurige gelei voor mijn neus. Niet te doen.

Het adresboekje van Jesca
Potje Vlech in Duinkerken

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Ik weet niet of het heel guilty is, maar je kan me wakker maken voor biefstuk van Loetje. Dat vlees is natuurlijk heerlijk, maar de kers op de taart is toch echt die zoute, vette jus waar je een witte boterham in doopt en opeet.

Het adresboekje van Jesca
DE biefstuk van Loetje met veel jus

Super bedankt voor het delen van het adresboekje van Jesca! Die biefstuk van Loetje heb ik dus nog nooit gegeten en staat hoog op mijn verlanglijstje. Lekker soppen in de jus! En ik denk dat ik snel een keer naar Tilburg afreis om langs al die lekkere adresjes te struinen. Wat ik zeker hoognodig weer eens moet doen is naar Sarban. De Bossche vestiging is namelijk mijn overbuurman!
Meer leuke adresboekjes kun je hier lezen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*