Het adresboekje van Mieke

Het adresboekje van Mieke

Het adresboekje van Mieke

Deze keer in het adresboekje van…. is het de rasechte Brabantse Mieke die bekend staat op instagram met de naam @smiekkookt. Als mede-Brabander weet ik heel goed waar Smiek vandaan komt. Het is op zijn Brabants “ons Miek” en als je dat snel zegt dan is het dus smiek. Nu heeft Mieke wel meer met letters. Zo is ze sinds het voorjaar trotse hondenbezitster van Max. Max had in het begin nog een voorvoegsel namelijk TERROR. Elke keer als Max iets liever werd mocht hij een letter inleveren. Ik geloof dat Max op dit moment al zijn letters kwijt is.

Met enorme humor en onwijs veel spirit pent Mieke dagelijks over haar gerechten en wat ze zoal meemaakt met haar gezin en omgeving. Mieke zorgt bij mij altijd voor een grote glimlach op mijn gezicht. Lees maar snel mee in het adresboekje van Mieke want dan weet ik zeker dat je met een glimlach afsluit.

Het adresboekje van Mieke
Mieke in de keuken

Wie is jouw favoriete chefkok?

Poh, sowieso Jamie Oliver, niet perse om zn kookkunsten maar i love het accent, kan ik uren naar luisteren. Nigella vind ik ook heel tof, die heeft zo’n passie voor lekker eten! Maar het liefste kijk ik eigenlijk naar Heel Holland bakt met Robért, Jannie en André (maar dat zijn dan weer geen chefkoks he…) Tot zover mijn commentaar op favoriete chefkok whaha!

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Oke nu val ik als foodie ff door de mand, ik ben niet zo van het chique met een toefje van dit en een mousse van dat, maar een echte Bourgondiër. Nadat ik google heb geraadpleegd zie ik dat het verfijnde gerechten zijn. Dan zou ik kiezen voor ‘Roots’ in Hilvarenbeek, die hebben ons echt verrast met hun heerlijke menu, verrassende gerechten met mooie opmaak en de gastvrijheid en sfeer, daar wil ik zeker nog eens terug! 

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

De Kempen in Knegsel daar is het ook altijd druk, Of je er nu gaat zitten voor een borrel, lunch of diner, echte Brabantse gastvrijheid en bourgondische porties! Ook de high tea’s vind ik daar trouwens een dikke aanrader! Tijdens een etentje was mijn broer m’n schoonzus aan het uitdagen om hem te ‘bekogelen’ met haar dessert  ‘doe dan, durf je toch niet’(die ze al op een lepel klaar had) toen het tegen het raam lande kwam de eigenaar met een hele droge ‘het is hier geen brasserie’ Gemoedelijke sfeer en super vriendelijk personeel, altijd in voor een geintje.

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Aangezien ik in een klein dorp woon heb ik niet echt veel keus in de omtrek op dit gebied, Nu ben ik sowieso een sucker voor Italiaans eten, maar zo lekker als in Italië zelf heb ik het nog nooit gehad! Daar rolde ik het liefst van het ene restaurant naar het andere. Bij de Neut in Westerhoven komt dan het dichtste in de buurt, Heerlijke cappuccino, broodjes, pizza en pasta, en de kinderen kunnen er naar hartenlust spelen! Ohja en de ijsjes zijn er ook top! 

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Een vriend van de husband nam ons vroeger ieder jaar voor zijn verjaardag mee uit eten, genieten! Want hij nam ons nooit mee naar een standaard restaurant, Libanees, Syrisch of Aziatisch we maakte kennis met allerlei keukens (en dat was voor sommige nogal een uitdaging). Umami by HAN in Eindhoven had me zo verrast, zo ontzettend veel mooie kleine gerechtjes, allemaal even smaakvol en mooi opgemaakt. Lekkere bijpassende drankjes en een hele fijne sfeer. Genieten met de hoofdletter G, die staat nog steeds op m’n daar moet ik zeker nog een keer terug lijst! 

Het adresboekje van Mieke
Umami by HAN

Welke snackbar is jouw favoriet?

Het Reintje in Duizel omdat hun stoofvlees zo ontzettend lekker is! Wij halen zeker een keer in de twee weken frietjes (geen patat, dat eten we niet), gewoon omdat het er dan niet van komt om te koken (iets met te lui of geen tijd) of omdat we er gewoon zin in hebben. Restaria het Smulhuis in Hapert en Reusel heeft ook heerlijke frietjes, snacks en burgers!

De beste koffie /thee drink jij bij…?

Lunch en More in Eersel, verschillende lekkere latte’s en super lekkere ijskoffie! En als je er dan toch bent zou ik zeker even blijven hangen voor een lunch(plankje) bij het zien van hun kaart krijg ik al keuze stress want alles is zo lekker! 

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Agritoerismos of kleine verscholen eettentjes boven op een dak of in een hele mooie tuin, die pareltjes die je verrassen! Tijdens onze vakantie in Zakynthos (Griekenland) kwamen we boven op een berg een restaurant tegen, we waren de enige die er zaten dus we vreesde het ergste, maar wat hebben we daar genoten, en wat een gastvrijheid, bij elke gang kregen we een andere borrel aangeboden en de chef kwam met trots op z’n gezicht elk gerecht zelf aan tafel afleveren. Dat zijn toch de mooiste adresjes om te eten?!

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

De Toko, wat een walhalla is dat zeg! Ik ging er voor het eerst heen met @baksels_by_mandy en @koken_metliefde en ik keek m’n ogen uit (oké oké ik was wel eens eerder naar een toko geweest maar dat was dan een bescheiden winkeltje, niet zon mega grote als degene waar ik laatst was geweest) een enorme hebzucht maakte zich meester van mij en ik kocht meer dan ik kon dragen, maar ik kan weer ff vooruit!
Nog een hele leuke foodiewinkel Van den Hurk in Eersel, niet alleen een super fijne winkel met hele mooie kookspullen maar ze adviseren en denken met je mee over je nieuwe kookaankopen. Lastig om met lege handen naar buiten te gaan daar! 

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Voor mij? niets dan kan ik me beter concentreren op de gesprekken van mn tafelgenoten, ik heb nogal moeite met prikkels en kan me slecht focussen als er muziek op staat…

Welke film rond eten is een aanrader?

Ratatouille gewoon omdat ie zo schattig is, een ratje met passie voor eten koken! ik ben sowieso dol op Disney films, en moet ook altijd janken bij de cliffhangers(oh te erg dit..)De beroemde Lady en de vagebond scene hebben we inmiddels ook goed onder de knie (de kleuter en ik dan hé, zo romantisch is de husband nou ook weer niet).

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Heel Holland bakt! Dat kijk ik meestal samen met de kleuter die het ook maar wat interessant vindt! Krijgt er alleen zon honger van he 😊 En plaatsvervangende stress dat ook, want wat zij in zo’n korte tijd moeten presteren zou mij in een dag tijd nog niet lukken.

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Toen ik op mezelf ging wonen kreeg ik van ons mam het boek Koken zonder pakjes en zakjes van @kokenmetkarin daar heb ik in die tijd heel veel lekkere dingen uit gemaakt en naar mijn eigen hand gezet. Nu ben ik vooral bezig brood bakken en daar gebruik ik de boeken van @levine1957 ‘brood uit eigen oven’ en @foodfromclaudnine ‘vers deeg’ vooral voor.

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Op insta komen er vaak zulke lekkere gerechten voorbij dat ik maar blijf opslaan, van al die opgeslagen recepten zou ik jaren kunnen koken en dan tel ik mijn pinterest nog niet eens mee. Vaak gebruik ik die recepten als leidraad en vergelijk ik verschillende recepten om daarvan mijn eigen recept samen te stellen. Een vaste website kan ik dan niet opnoemen want die zijn niet te tellen…

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Ik volg heel veel foodies graag en zou het liefste ook alles zien, maar he, dat kost nogal wat scroll uren en daar ben ik mezelf een beetje aan t inperken. Ik ben zelf niet zo’n baktalent dus kan enorm genieten van andermans baksels zoals @vlaflipcakery @taartenateljee @sannezoet @raadhuijstaartjesbyeem en @eefbakt waar ik altijd zo lekker mee kan genieten van haar bakkunsten. @the_spiced_chickpea voor heerlijke recepten en prachtige foto’s @receptenninja voor z’n toffe recepten en zuurdesem tips, @opmijntalloor voor de schitterende foto’s, gerechten en weetjes uit Italië. De grotere foodies als @bettyskitchennl @foodfromclaudnine @jurinoignacio @eefsfood en jou ook met je liedjes die dan weer in m’n hoofd hangen en je marktvlogs, heerlijk! Last but not least mijn real life foodie friends waar ik zo’n ontzettend gave klik mee heb @baksels_by_mandy en @koken_metliefde! Eigenlijk kan ik hier een hele lijst maken met ontelbaar getalenteerde foodies die ik met liefde volg…maar dan word je blog wel erg lang he?

Het adresboekje van Mieke
Genieten!

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Italië, eten in zijn eenvoud, verse ingrediënten met liefde en passie klaargemaakt. En laten we vooral dat aperitivo rondje zo rond 16u niet vergeten dat opeens je hele tafel vol wordt getast met de lekkerste tapas gewoon omdat je daar aan de wijn zit, heerlijk toch!

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

In Bulgarije werd al het eten lauwwarm geserveerd (lees net niet koud) als ik iets niet lekker vind dan is het wel koud eten! Tijdens mijn vakantie in Turkije stond er letterlijk een lammetje op het buffet waar je zelf een stukje vanaf kon snijden, hij keek je gewoon nog aan, voelde zo luguber!

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Ha, dat is de moeilijkste meteen, ik denk dat we het samen kunnen vatten in ‘eten’ want ik ben niet voor een gat te vangen. Chocolade, sushi, nacho’s, springrolls, kokossssssssss alles met kokos!, drop, bounty ice cream, tapas, garnalen (het liefst met zoveel mogelijk knoflook) ijskoffie, teveel om op te noemen dus hihi!

En? Heb je nu ook een grote glimlach na het lezen van Het adresboekje van Mieke? En hoe leuk is het om al die leuke plekjes onder Eindhoven te ontdekken! Wat betreft Umami in Eindhoven kan ik dit beamen. Het is ook nog eens hartstikke betaalbaar! Goede tip! Dankjewel Mieke voor zoveel leuke adresjes.

Klik hier voor nog meer leuke adresboekjes. 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*