De beste frikandel speciaal van Den Bosch

Frikandel speciaal

De beste frikandel speciaal van Den Bosch

De komende maanden ga ik op zoek naar de beste frikandel speciaal van Den Bosch. Lees hieronder alle recensies van de geteste frikandellen!

Welk cafetaria krijgt de eretitel de beste frikandel speciaal van Den Bosch? De adressenlijst is gemaakt en telt zo ongeveer 50 plekken in Den Bosch waar ik terecht kan voor mijn lievelingssnack. Iedere maand ga ik (proberen) op bezoek te gaan bij een cafetaria om daar ter plekke een “verse” frikandel speciaal te scoren. Het wordt nog een hele leuke maar bovenal verrukkelijke klus! Lees je met mee?

Vanaf heden staan alle nieuwe recensies bovenaan en wordt de top drie aangevuld met de laatste updates. Bij gelijke stand is de prijs doorslaggevend. 

Top drie stand 4-2-2023

  1.  Bonna Fritura
  2. Ff frietje Uilenburg
  3. Cafetaria ’t Pettelaartje

Cafetaria De Tourist

Op het moment van schrijven is het 4 februari 2023 en is het Nationale Frikandellendag en dan kon het niet uitblijven dat ik op pad ging om een nieuw cafetaria te bezoeken om een lekkere frikandel speciaal naar binnen te schuiven. Veel genoemd en geroemd in het Bossche is Cafetaria de Tourist, bij de rotonde met de ijsbeer.

Cafetaria de Tourist

Bij binnenkomst trof ik een leeg cafetaria aan. Niemand te bekennen! Na een keer Hallo! geroepen te hebben en geen reactie kreeg, deed ik een nieuwe poging. Ik gooide de deur met een fikse duw terug in het slot en stommelde luidruchtig naar binnen. Achter in de zaak hoorde ik nu geluid en bij mijn tweede Hallo! kwam er een kleine Bosch-blonde (dat is echt een haarkleur die veelvuldig voorkomt in Den Bosch) vrouw tevoorschijn. Ik bestelde mijn frikandel speciaal, rekende deze af en de mevrouw was net zo snel weer verdwenen als dat ze tevoorschijn was gekomen. Ik kan op mijn gemak op inspectie. Er lagen twee stapels frikandellen, een zonder sneetje en een met. Die met sneetje waren met de hand gesneden; ze waren niet allemaal even recht. Achter de vitrine stond een grote emmer met daarop Frappant fritessaus en een rode emmer, ik ga ervan uit dat dit de curry is, zonder opdruk.

Het interieur bij De Tourist is hoog nodig toe aan een fris opknapbeurtje. De houten stoelen zijn gedateerd en de letters boven de frituur verraden dat er ooit stond dat ze verse friet uit eigen keuken hebben maar met een beetje “vieze” gedachten zou je er ook zomaar een ander woord van kunnen maken. De eerste K ontbreekt namelijk. Dit zegt trouwens meer over mijn verdorven ziel dan over de verse friet.

Cafetaria De Tourist

Inmiddels had ik een stoel aan de bar uitgezocht dichtbij de frituur toen er twee mensen binnenkwamen. Gelukkig voor die mensen was de mevrouw deze keer wel vrij rap ter plekke. Netjes maar erg afstandelijk nam ze de bestelling op. Nadat de mensen hadden afgerekend en ergens verderop in het cafetaria een plekje hadden uitgezocht, haalde ze mijn frikandel uit het vet. Vlug stond ik op om te zien dat ze de bruine staaf rijkelijk met zigzaggende bewegingen langs de curry en mayo-pomp haalde en vervolgens in één beweging een grote schep uitjes erover heen drapeerde. Ze stak er een houtje vorkje in en kwakte de frikandel in het plastic bakje op het bovenste dienblad van de stapel die op de toonbank stond. Met een kort knikje richting mij verdween ze wederom naar de achterkant.

Cafetaria De Tourist

Ik pakte zelf een servetje uit de dispenser op de toonbank en nam het bakje met de heerlijkheid al kwijlend mee naar mijn plek. “Hee, wat is dit nou?”, vroeg ik me verbaasd af. “Heeft ze nu een frikandel uit de niet voorgesneden stapel genomen?” Door de grote hoeveelheid sauzen kon ik geen sneetje waarnemen. Na eerst een hapje te hebben genomen kon ik goed de doorsnede bekijken maar dat viel niet mee. Dit was duidelijk een frikandel met dichtgeknepen billetjes. Zijn spleetje….uh sorry sneetje…was niet goed opengegaan tijdens het bakken. Het gevolg hiervan is dat de saus niet in de frikandel maar over de frikandel is heengegaan. Minpunten dus! Het deed gelukkig weinig af aan de smaak. Het was een mooie dikke kruidige frikandel, een 90-grammer die goed gebakken was en vers smaakte. De mayo was prima en de curry zelfs verrukkelijk met een beetje pit erin. De uitjes perfect gesneden, niet te koud en niet glazig. Alle toppings waren rijkelijk aanwezig en in een goede verhouding. Met een glimlach en met een voldaan gevoel gooide ik het lege bakje in de daarvoor bestemde afvalbak en fietste ik tevreden huiswaarts.

Cafetaria De Tourist

Met een 8,5 maar met een hogere prijs voor de frikandel speciaal valt De Tourist net buiten de Top 3 maar krijgt van mij wel een eervolle vermelding.

Eindcijfer: 8,5                Prijs: € 2,75               Waar: Cafetaria de Tourist, Monseigneur van Diepenstraat 27, Den Bosch

Bonna Fritura

Na enige tijd niet getest te hebben ging ik afgelopen week weer op pad voor de beste frikandel speciaal van Den Bosch. Ik kreeg een tip om echt eens de frikandel speciaal bij @bonnafritura in Hintham te gaan proeven. Nu ik bijna wekelijks mijn boodschappen doe bij @lidlnederland aan de Pastoor van Thiellaan was het een kleine moeite om het te combineren met een bezoek aan Bonna Fritura.

Bonna Fritura

Op een rustige doordeweekse middag stapte ik de drempel over bij Bonna Fritura. Bij binnenkomst werd ik meteen verwelkomt door een jongeman die mijn bestelling vriendelijk opnam. “Zoek maar een plekje uit, dan kom ik zo de bestelling brengen”. Het viel me meteen op wat een fris modern cafetaria dit is. Op de schermen boven de toonbank, met allerlei heerlijkheden, hangen grote digitale schermen met alle producten en specialiteiten die ze verkopen.

Bonna Fritura

Ik probeerde te bespeuren of er ergens merknamen op de mayonaise en curry pompen stonden of dat er ergens bordjes van snackleveranciers hingen. Geen merknaam gevonden! De jongeman was inmiddels in de keuken verdwenen om andere werkzaamheden te verrichten dus vragen zat er (nog) niet in. Ik zocht een plekje uit op een bank met een tafeltje met zicht op de straat. Binnen enkele minuten zwierde de jongeman mijn frikandel speciaal op een dienblad op tafel. “Smakelijk eten” en weg was hij. Tevreden bekeek ik mijn aanwinst.

Bonna Fritura

Mooi gebakken en gesneden op het ruggetje, ruim voldoende mayonaise, curry en uitjes. Dit alles in een prima verhouding. Een klein minpuntje is het plastic bakje maar dan wel weer geserveerd met een stevig houten vorkje plus keurig met een servetje erbij. Tijd voor de eerste hap van mijn favoriete snack. In één woord WOW! Dit is precies wat ik voor ogen en smaak heb bij een frikandel speciaal! Een mooie volle kruidige frikandel met de juiste ietwat zoete mayonaise, een smakelijke curry en verse perfect gesneden uitjes. Ik schat de frikandel in op een 90-grammer. Na ontzettend genoten te hebben van deze heerlijke perfecte frikandel speciaal werd ik heel nieuwsgierig naar de leveranciers. Toen ik voor de toonbank ging staan, verscheen onmiddellijk weer de aardige jongeman. Enthousiast vertelde hij me dat de frikandel van Van Lieshout Snackwaren uit Helmond afkomstig zijn, de mayonaise van @oliehoorn en de curry van @hela_original.

Bonna Fritura

Verder spraken we nog over dat er op dit moment veel cafetaria’s hun deuren gaan sluiten in Den Bosch. Te wijten aan te weinig opvolging in familiezaken, personeelstekort en de hoge energie- en productkosten. Wat ik op dat moment niet wist en later pas op het wereldwijde web heb gelezen is dat Bonna Fritura al bestaat vanaf 1970 en dat de jongeman de derde generatie is die dit prachtige familiebedrijf gaat voortzetten. Met zoveel kwaliteit en zo’n prachtige zaak gaat dit hem de komende jaren zeker lukken. Ik kom vaker terug voor deze verrukkelijke frikandel speciaal!

Eindcijfer: 9,5              Prijs: € 2,75       Waar: Bonna Fritura, Pastoor van Thiellaan 58, Hintham

Cafetaria ’t Pettelaartje

Met de wind in mijn rug fietste ik op een zaterdag vol frikandel speciaal-zin naar ’t Pettelaartje. Het

Pettelaartje
Fleurig terras bij Cafetaria ’t Pettelaartje

was er heerlijk rustig en het allereerste wat me opviel is het schone frisse terras met leuke kleurtjes en een fleurig bloemetje op tafel. Bij binnenkomst dacht ik heel even dat er geen bediening was maar dat was van korte duur toen er vanuit het niets plotseling een aardige jongeman opdook. Ik vertelde hem dat ik graag een frikandel speciaal wilde testen voor de titel “de beste frikandel speciaal van Den Bosch”. Door deze mededeling meende ik enige paniek bij hem te bespeuren. Beleefd gaf hij antwoord op mijn vragen waar de frikandel vandaan kwam (huismerk), en de sauzen (mayonaise van @oliehoorn, curry van @hela_original). Trouwens wel erg origineel om dan wel voor de Hela curry te gaan en het oliehoorn-imperium niet door te trekken. Dat stemde me vrolijk want ik denk dat daar over nagedacht is. Wat me nog vrolijker stemde was de aangename prijs! In tijden dat de prijzen alleen maar omhoog gaan, is dit by far de goedkoopste die ik getest heb; € 2,25.

Terwijl ik verdekt opgesteld in een hoekje wachtte op mijn frikandel kon ik mooi alles gadeslaan. Het viel me ook binnen op hoe schoon en netjes de hele zaak was. Rob Geus (die ik trouwens een ongelooflijke kwal vind) van de Smaakpolitie zou er zo een hygiëne-sticker voor hebben gegeven.

Frikandel speciaal

Keurig werd de frikandel speciaal naar mijn tafel gebracht op een dienblad en met een echt vorkje, geen plastic rotzooi dus. Het eet wel enigszins onhandig maar eigenlijk doen al die andere vorkjes dat ook. Licht teleurgesteld zocht ik naar de mayonaise wat in mijn ogen toch wel wat meer had mogen zijn. De uitjes waren echt supervers, goed gesneden en op huiskamertemperatuur. De frikandel an sich was heel lekker en goed gebakken in vers frituurvet. Iets kruidiger heeft meer mijn voorkeur. Oh en voor ik het vergeet….deze frikandel lag al met een klein sneetje in het ruggetje klaar in de vitrine om zo gebakken te worden.

Proeven!

Al met al een prima locatie voor een frikandel speciaal waar vooral de mooie frisse zaak, de aardige bediening, het vorkje en de verse uitjes de doorslag gaven voor een hoge waardering.

Bij het verlaten van de zaak vroeg de jongeman nieuwsgierig “En hebben wij nu de beste frikandel speciaal van Den Bosch?” “Dat niet maar jullie gaan wel in de top eindigen”, was mijn antwoord.

Eindcijfer: 8,5           Prijs: € 2,25            Waar: Cafetaria ‘t Pettelaartje, Pettelaarseweg 172, ’s-Hertogenbosch

Cafetaria De Rompert

Op een steenworp afstand van mijn werk ligt Cafeteria De Rompert. Afgelopen jaar heeft dit cafetaria de titel beste snackbar van Den Bosch van @thuisbezorgd gekregen.

Cafetaria De Rompert

Het cafetaria wordt gerund door een ouder typisch Bosch echtpaar. Zij heeft de broek aan, dat was wel duidelijk. Meneer was slaatjes aan het maken en zij stond er ongeïnteresseerd naast met haar ogen gericht op haar mobiel. Toen er een @thuisbezorgd bestelling binnenkwam scheurde zij met een ruk de bestelling uit een apparaat en sommeerde ze hem snauwerig om de bestelde dranken te halen waarop hij zich onmiddellijk sloffend richting koeling bewoog.

Mijn bestelling nam zij aan zonder mij ook maar een blik waardig te gunnen. Tevergeefs heb ik geprobeerd om achter de toonbank te kijken wat voor sauzen zij gebruiken maar helaas zonder enig succes.

Cafetaria De Rompert

Een mooi hoekje had ik gevonden waar ik mijn bruine wonder in alle rust kon onderzoeken. Tot plots het snoepapparaat naast mij uitkraamde “hier is de candyman” en een vreselijk deuntje afspeelde. Dit bleef zich om de twee minuten herhalen. Toen viel mijn oog op de vloer waar een kolonie mieren bezig was met hun dagelijkse mars precies langs mijn laarzen af met op hun rug lege suikerzakjes die ze verderop gevonden hadden op de vloer.

Mijn frikandel was met een open ruggetje gebakken maar dan wel met een vreselijke dwarslaesie. Zo scheef als een hoepel waardoor er een dikke en een dunne helft is ontstaan. Daarbij vond ik het maar een klein dingske, denk een 70-grammer. De uitjes waren wat glazig en hadden eveneens rare langwerpige vormen. De sauzen waren goed maar de mayonaise had echt meer gekund. Al met al geen finaleplaats voor deze frikandel speciaal. De niet zo propere omgeving, de gehandicapte frikandel speciaal en de ontvangst zorgde ervoor dat ik teleurgesteld huiswaarts keerde…

Eindcijfer: 5         Prijs: € 2,30     Waar: Cafetaria de Rompert, Rompertpassage 2, 5233 AN ’s-Hertogenbosch

Nelson Cafetaria & Sushi

Op deze zonovergoten tweede Paasdag kreeg ik toch zin in een frikandel speciaal! Hoogste tijd om mijn zoektocht naar #debestefrikandelspeciaalvandenbosch voort te zetten.

Nelson

Welk cafetaria zou zo vroeg al open zijn op deze dag? Ik besloot om richting het oosten vanuit mijn huis gezien te fietsen, richting Graafsewijk. Daar wemelt het van de cafetaria’s. De eerste vier kon ik zo voorbij fietsen…gesloten maar opeens had ik bijna aan het eind van de Graafseweg beet. Nelson Cafetaria & Sushi was open. Ik was niet de enige die zin had in een vette snack. Twee heren vergezelden mij aan het tafeltje op het terras naast mij. Niet dat we veel gesprekstof hadden…meer iets van “hallo”, “smakelijk” en “tot ziens”.

Nelson

Voordat ik de frikandel speciaal naar binnen schoof moest ik ‘m natuurlijk eerst binnen bestellen. De Aziatische vrouw achter de toonbank was aardig maar niet erg geïnteresseerd in een praatje. Nadat ze mijn met open ruggetje gesneden frikandel in het vet liet verdwijnen ging ze verder met het vegen van de zaak. Iets wat mij enigszins verbaasde want dwarrelt er dan juist geen extra stof rond als je nogal ijverig met die bezem de vloer aanveegt? De sauzen kwamen wederom van mijn favorietje @oliehoorn. Dat stemde me vrolijk! Mijn delletje was in een mum van tijd klaar en nadat ze rijkelijk met de sauzen over mijn del heen was gegaan, zwierde ze het plastic zwart bakje met dito vorkje en servet jolig voor me neer met een blije “eet smakelijk”.

Nelson

Buiten op het terras bestudeerde en proefde ik mijn frikandel en concludeerde dat de uien vers waren, ietwat grof gesneden, de sauzen lekker maar de frikandel saai qua smaak. Eigenlijk was deze frikandel hetzelfde als degene die ‘m gemaakt heeft; wel aardig.

Eindcijfer: 7          Prijs: € 2,50     Waar: Nelson Cafetaria & Sushi, Graafseweg 241, ’s-Hertogenbosch

Cafetaria D’n Dijk

Op ongeveer 6 km van mijn huis bevindt zich in het kleine dorpje Engelen (wat vastgeplakt zit aan Den Bosch) een cafetaria aan een dijk.  Het cafetaria heeft de toepasselijke naam D’n Dijk.

Frikandel Speciaal
Frikandel speciaal eten met uitzicht

De zonnige zaterdagmiddag en zin om op onderzoek uit te gaan deed mij hier naar toe trekken. Bij aankomst waren de twee buitenbankjes helaas bezet door motorrijders en het grote terras was nog niet open. Om nu met dit mooie weer en magnifieke uitzicht binnen te gaan zitten zag ik toch ook niet zitten. Tot mijn oog viel op een mooi bankje van mozaïek aan de overkant van de weg met uitzicht op kasteeltje Meerwijk. Nu moet ik niet uit gaan wijden over kasteeltje Meerwijk want daar is heel veel over te vertellen en dan met name schunnige verhalen over de vele foute feestjes die daar gegeven werden.

Frikandel speciaal
Frikandel speciaal op een bankje

We gaan terug naar Cafetaria D’n Dijk waar ik mijn frikandel speciaal bestelde bij de mevrouw achter de toonbank. “Meenemen of hier op eten?”, vroeg ze me met een zucht. “Graag hier op eten of nog beter ik ga het buiten op eten daar op dat bankje”, wees ik enthousiast. Zonder mij verder een blik waardig te gunnen liet ze de frikandel zonder snee in de rug in het vet glijden om vervolgens door een deur te verdwijnen. Ook prima, zo zag ik kans om me over de toonbank te buigen en verheugd te zien dat ze hier sauzen van @oliehoorn gebruiken. Na enkele minuten kwam mevrouw tevoorschijn en trok ergens uit een koellade een bak met uitjes om daarna mijn frikandel uit het vet te halen en alsnog zijn rugje in te snijden. Eénmaal ging ze met de pomp mayo eerst over de frikandel, dan een lepel uitjes en dan terug over de frikandel met de curry. Ze prikte er een vork in en zei alsjeblieft met daarbij nog de aardige woorden “het lijkt zo mooi maar het is een koude wind”. Alsof ze me wilde waarschuwen 😊. Dat bleek ook wel want toen ik eenmaal op dat bankje mijn buit kritisch bekeek bleek dat de frikandel zich teruggetrokken had in zijn jasje. Helemaal verrimpeld! De frikandel vond ik helemaal niet zo lekker maar de sauzen compenseerden dat enigszins. De uitjes vond ik ook maar minimaal en te koud. Ik weet nu niet waar de frikandel het meest van geschrokken was….van de te koude uitjes of van de koude wind of misschien wel van beide. Wie zal het zeggen?

Eindcijfer: 5        Prijs: € 2,50      Waar: Cafetaria D’n Dijk,  Graaf van Solmsweg 49, ’s-Hertogenbosch

FF Frietje Uilenburg

Midden in mijn favoriete uitgaanswijk de Uilenburg ligt @fffrietje.  FF Frietje zit er nu al een aantal jaren en ja, ik haal daar regelmatig iets. Volgens mij zijn ze hier begonnen en heet de eigenaar Jan en hij heeft Rottweilers (dat zijn honden). Althans dat heeft hij mij allemaal verteld. Inmiddels heeft FF Frietje wel drie zaken in Den Bosch. Naast deze, waar ik vandaag was, hebben ze nog een zaak in winkelcentrum Rompert en nog ergens een in de Maaspoort. Ik ga ze allemaal testen!

FF Friet winkel
Aanzicht FF Friet

Vandaag had ik een thuiswedstrijd want ik stapte deze middag bij de Uilenburg binnen. Het was gelukkig niet al te druk en ik bestelde mijn frikandel speciaal. De vrouw achter de toonbank vroeg ik het hemd van het lijf over de frikandel speciaal die ze voor mij aan het klaar maken was. Helaas wist ze me niet te vertellen waar deze frikandel gemaakt was maar wel vertelde ze dat de mayonaise van @oliehoorn kwam. Over de curry was ze niet helemaal zeker of deze dezelfde naam droeg. “Hoe wil je je frikandel speciaal?”, vroeg ze me alleraardigst. “Gewoon zoals je hem altijd maakt”, was mijn antwoord. En zo geschiedde…

Frikandel FF Friet
De frikandel speciaal van FF Friet in de Uilenburg

In korte tijd riep ze vrolijk over de toonbank dat “ie” klaar was en schoof het bruine wonder richting mijn kant.  Nou en dat was me een feest! Mijn smaakpapillen stonden meteen op scherp. Echt een geweldig delletje speciaal. De sauzen zijn wat zoet en goed in verhouding. De uitjes voldoende en vers. De frikandel warm en met een compleet open ruggetje gebakken. Kortom in één woord Alleluja! ! Is dit de beste frikandel speciaal  van Den Bosch? Het zou kunnen maar nog heel wat adressen te gaan. Het cijfer is bijna het ultieme. Waarom nog geen 10? ? De frikandel had net iets kruidiger  mogen zijn.

Eindcijfer: 9     Prijs: € 2,50     Waar: FF Frietje,  Molenstraat 1, ’s-Hertogenbosch

De Frietzaak

Op de vrijdag voor carnaval heb ik eerst twee andere cafetaria’s geprobeerd om te bezoeken maar helaas gesloten. Uiteindelijk belandde ik heel dicht bij huis bij De Frietzaak aan de Hoge Steenweg in het centrum van de stad. De Frietzaak staat vooral bekend om zijn huisgemaakte ambachtelijke frieten en een paar jaar geleden hebben ze hier ook een award voor gewonnen. Het is een piepklein zaakje waar er nauwelijks tot geen ruimte is om zittend je vergaarde snacks te kunnen nuttigen. Ik vroeg dan ook of ik mijn frikandel speciaal ingepakt mee naar huis mocht nemen. Dat was geen enkel probleem.

Frietzaak
Aanzicht winkel

Het antwoord op waar deze frikandel en de sauzen vandaan komen moet ik je schuldig blijven. Er was niets te bespeuren van enig merk en herkomst. De sauzen zitten in doorzichtige flessen zonder etiket. Het personeel was te druk met inrichten en bijvullen voor dat het carnavalsgeweld los zou barsten dus tijd voor een praatje om daar achter te komen zat er niet in.

Met mijn frikandel speciaal ingepakt toog ik vol verwachting naar huis. Mijn teleurstelling was groot toen ik het zakje openscheurde; wat een armetierige frikandel! Waar is de saus die rijkelijk had moeten vloeien over de bruine staaf? En dan hebben we het nog niet eens over de uitjes die je bijna met een vergrootglas  moet zoeken.

Frikandel frietzaak
Frikandel speciaal van de Frietzaak

Zo ontzettend jammer omdat de frikandel an sich, gebakken met een half open ruggetje, goed van smaak is. Lekker kruidig! De curry is eveneens heel erg lekker maar de mayo was echt veel te weinig en over de uitjes zullen we het maar niet meer hebben. Wat wel echt top is, is de papieren duurzame verpakking en dito vorkje die De Frietzaak gebruikt. Daarom krijgen ze zelfs een punt meer…..

Eindcijfer: 5       Prijs: € 2,50    Waar: De Frietzaak, Hoge Steenweg 30, ’s-Hertogenbosch

Cafetaria De Fijnproever

In de drukke levendige Hinthamerstraat ligt cafetaria De Fijnproever. Op een winderige zaterdagmiddag stapte ik de drempel over van het oudste cafetaria van Den Bosch. Althans zo vertelde trots de ontzettend aardige jongeman achter de toonbank mij. De Fijnproever bestaat al sinds 1959. Deze best wel goed ogende jongeman was toen in ieder geval nog niet geboren 😉.  Toen ik hem vertelde dat ik op zoek was naar de beste frikandel speciaal van Den Bosch reageerde hij erg enthousiast. Hij vond het een eer om een frikandel speciaal voor mij te mogen maken.

Frikandel Fijnproever
Zin in!

De frikandellen van De Fijnproever worden geleverd door @haguhorecagroothandel en de sauzen zijn afkomstig van @goudas.glorie. Ondertussen vertelde de jongeman mij dat het op dit moment ongelooflijk druk is in “frikandellenland”. De vraag naar frikandellen is niet aan te slepen en de fabrieken draaien overuren om alle cafetaria’s te blijven voorzien van deze lekkere bruine staaf. Hij was het met me eens dat er weinig verschil zat in de merken frikandellen, de ene was misschien net iets kruidiger dan de andere maar dan houdt het ook wel op.

Frikandel Fijnproever
Frikandel speciaal van de Fijnproever

Inmiddels is mijn frikandel schoon uit het vet klaar en kon ik deze goed bestuderen en uiteraard proeven.   Deze frikandel is met een open ruggetje gebakken waardoor deze goed knapperig is. Hij heeft net iets meer pit dan de gemiddelde frikandel. De verhoudingen mayonaise / curry zijn prima maar voor mijn frikandel rijkelijk veel. Maar hee…beter te veel dan te weinig. De uien zijn perfect gesneden en heerlijk vers. De frikandel speciaal werd geserveerd in het welk bekende langwerpige plastic bakje met dito vorkje met een snijrand. Een klein minpuntje dus. Al met al een prima frikandel speciaal!

Eindcijfer: 8,5      Prijs: € 2,80     Waar: Cafetaria De Fijnproever, Hinthamerstraat 163, ’s-Hertogenbosch

Cafetaria Le Coq

Het spits wordt afgebeten door cafetaria Le Coq, net buiten het hartje centrum van de stad. De aardige Aziatische eigenaren wilden graag een frikandel speciaal bereiden voor mij. Ik heb keurig aangekondigd dat ik een onderzoek doe naar de beste frikandel speciaal van Den Bosch maar ik kreeg niet de indruk dat ze dit helemaal mee kregen. Het maakt niet uit want mijn onderzoek is toch al gestart zodra ik mijn voet bij Le Cocq over de drempel had gezet.

Frikandel coq
Genieten!

Ik heb het grote vermoeden dat ze werken met de alom bekende merken zoals de frikandel die van @bekkerssnacks afkomt en de sauzen van @remiaprofessioneel. Niks mis mee maar ook niet bijster origineel. De frikandel is in schoon vet gebakken, dat ruik je en dat proef je. Er is een klein sneetje met het bakken in het ruggetje gemaakt waardoor de frikandel een iets knapperig randje heeft. De verhoudingen mayonaise / curry zijn prima; niet te veel en niet te weinig. Wel vind ik de uien vrij grof gesneden. In mijn smaakbeleving mogen ze fijner gehakt worden. Ze zijn overigens wel prima van smaak.

Frikandel coq
Frikandel van Le Coq

De frikandel speciaal werd geserveerd in het welk bekende langwerpige plastic bakje met dito vorkje met een snijrand. Ik ben benieuwd of ik tijdens mijn zoektocht duurzamere oplossingen ga tegenkomen die er zeker voor gaan zorgen dat het cijfer positief beïnvloed wordt.

Eindcijfer: 7            Prijs: € 2,65       Waar: Cafetaria Le Coq, van Berckelstraat 1, ’s-Hertogenbosch

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*