Het adresboekje van Tamara

Het adresboekje van Tamara

Het adresboekje van Tamara

Deze keer is het adresboekje van Tamara aan de beurt!

Aan tafel met Tammie volg ik al enige tijd op social media en af en toe raadpleeg ik haar superleuke blog met allerlei leuke recepten. Ik wil overal Tammie typen maar voluit heet ze Tamara met de mooie achternaam Callebaut. Tamara heeft een vleugje Indisch bloed in zich en dat is volgens mij de reden dat haar patatje rendang zo verdomde lekker smaakt. Ja, kijk maar eens snel naar het recept hiervoor op https://www.aantafelmettammie.nl/daging-rendang-pittig-runderstoofvlees-met-kokos-en-specerijen/. Hier in het Bossche staat haar recept regelmatig op tafel.

Tamara woont samen met Maurice (die overigens heel goed met de barbecue om weet te gaan!) en heeft een hele leuke kat met de heerlijke naam Sushi. Het is een ragdoll net als mijn Figaro & Samba. Verder hebben we nog één ding heel erg gemeen; onze grote liefde voor kaas en wijn. Lees maar eens haar guilty pleasure. Nu heb ik zelf heel veel guilty pleasures maar kaas staat zeker in de top drie. Voor goede kaas- en wijntips kun je dus uitstekend bij Tamara terecht. Ik was dan ook heel nieuwsgierig naar Tamara’s foodadresjes en ben heel blij dat ze deze met ons wil delen in Het adresboekje van Tamara.

Het adresboekje van Tamara
Tamara in actie tijdens een Indonesische kookworkshop

Wie is jouw favoriete chef-kok?

Ik maak zelf graag gerechten uit de kookboeken van Nigella Lawson, dus wat dat betreft is zij een favoriete chef, al heb ik nog nooit bij haarzelf gegeten (helaas) 😛 Verder vind ik Soenil Bahadour een fantastische chef-kok, omdat hij onbekende, Oosterse smaken naar hier haalt en er geweldige gerechten mee maakt. En op nummer 3 Ottolenghi, omdat hij met een paar simpele ingrediënten en kruiden de beste smaakexplosies kan maken.

Wat vind jij het beste gastronomische restaurant?

Bij Jef op Texel was een ultieme gastronomische ervaring met onder andere verse lekkernijen uit de zee, bijvoorbeeld ceviche van scheermes, met aparte bijpassende wijnen en zelfgemaakte friandises toe. Wat dichterbij ben ik gek op ’t Crabbetje in Leiden, een heel menu met vis, aparte gerechten en de beste wijnen.

Wat vind jij de beste bistro/pub/eetcafé?

Dan ga ik voor Cheers in mijn eigen woonplaats Voorhout. Altijd gezellig daar, met leuke wijnen op de kaart en een heerlijke tournedos of varkenshaassaté.

Tamara en Hilde
Samen wijntjes drinken

Wat is jouw favoriete Italiaan?

Als ik moet kiezen voor een Italiaans restaurant in de buurt ga ik voor Mimmo aan de boulevard van Noordwijk. Als ik moet kiezen voor wat verder weg ga ik voor Giuliano’s in Den Haag. Daar kan je niet reserveren, maar als je het geluk hebt een plekje te bemachtigen zit je in het gezelligste knusse Italiaanse restaurant en kan je jummie cannelloni al forno eten.

Wat is jouw favoriete Aziaat?

Thais restaurant Yan in Noordwijk. Leuk ingericht met roze banken, heerlijke wijnen en de beste ‘fish full of love’ (Pla raad rak). Natuurlijk mag ook mijn favoriete Indonesische restaurant niet ontbreken: Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel, als je wat te vieren hebt zit je daar aan het prachtige water van de Amstel en eet je de lekkerste Indonesische rijsttafel met saté kambing.

Het adresboekje van Tamara
Ontbijten met nasi op Java

Welke snackbar is jouw favoriet?

Pfoe, dat is een lastige vraag.. Sowieso een snackbar waar ze raspatat hebben, want ik eet graag raspatat. Dat wordt gemaakt van een soort aardappelpuree waardoor de patat knapperiger en dunner is dan gewone patat. In Voorhout kan ik dit halen meerdere snackbars, vergezeld van een luxe kaassoufflé en satékroket of frikandel speciaal. Zolang een snackbar dat in het assortiment heeft ben ik tevreden.

De beste koffie /thee drink jij bij…?

De Koffiemeulen in Sassenheim, waar je ook de heerlijkste bonbons en andere chocolade kan halen. Of bij Ons genoegen in Voorhout. Daar zit je met mooi weer in een gezellige, groene binnentuin en kan je lekkere verse muntthee met gember bestellen.

Het beste adres om te eten in het buitenland is….?

Het is helaas alweer even geleden dat ik in het buitenland was en voor 2018 had ik nog geen foodblog, dus helaas weet ik niet meer de namen van alle leuke adresjes waar ik ben geweest. Maar bij een van de laatste reizen was Dal Contadino, wijnbar en Italiaans restaurant in Berlijn, een grote favoriet. Evenals Ristorante La Piazzetta in Verona, waar ik de heerlijkste Amarone risotto at. In Jakarta at ik de lekkerste verse martabak, maar ik zou niet meer weten hoe dat lokale afhaalplaatsje heette.

Jouw favoriete foodiewinkels zijn?

Kaaswinkels en traiteurs met groot assortiment zijn altijd favoriet. Zeker in een andere plaats dan waar ik woon, dan moet ik altijd even kijken wat het assortiment is. In Voorhout ga ik graag naar Neuteboom, waar ik ieder weekend wel weer een apart kaasje haal. Of ik ga naar Peter den Elzen Delicatessen in Noordwijk. Verder is de Eyserhalte in Zuid-Limburg een geweldige foodiewinkel, je kan er allerlei (vers) lekkers halen zoals coeur de boeuf tomaten en allerlei aparte kruiden, knollen, groenten en fruit. De Livar varkens (Limburgs kloostervarken) scharrelen er rond, ze hebben een uitgebreid wijngedeelte en in de zomer kan je buiten lunchen. Ik at er het lekkerste broodje carpaccio ever!

Wat is de beste achtergrondmuziek bij het eten?

Als het zonnetje schijnt en mijn vriend en ik buiten gaan koken voor vrienden (of voor onszelf natuurlijk), met allemaal lekkers van de barbecue, zet ik vaak een Spaanse lijst op. Van de Buena Vista Social Club tot Julio Iglesias en andere zwoele zomernummers. Voor mij staat die muziek garant aan een instant zomers vakantiegevoel. Lekker eten en goede wijn maken het compleet.

Welke film rond eten is een aanrader?

Dan ga ik natuurlijk voor ‘Chef’. Naast dat er heerlijke gerechten centraal staan in de film is het een ultieme feel good movie en wil je gelijk een ticket boeken naar Miami of de Caraïben.

Welk tv-programma rond eten is jouw favoriet?

Ik heb ontzettend genoten van de Wit, rosé en rood trip met Harold Hamersma en Ronald Giphart, waar eten én wijn én een mooi land centraal staan. Verder kijk ik graag kookprogramma’s van Nigella Lawson, The Hairy Bikers en Miljuschka.

Het adresboekje van Tamara
Wijnen, wijnen, wijnen!

Wat is het allerbeste kookboek wat je hebt (of gelezen)?

Indorock van Vanja van der Leeden doet me altijd watertanden. Sommige gerechten zijn erg uitgebreid, dus ik heb heel veel nog niet gemaakt wegens tijdgebrek, maar van ieder recept krijg ik trek.

Welke culinaire website(s) bezoek je vaak?

Ik kijk vaak op de website van Miljuschka en op Culy.nl. Ook kijk ik graag bij Mevrouw Hamersma en voor doordeweeks ook gewoon bij Albert Heijn.

Welke foodie op social media volg jij heel erg graag?

Dat zijn er ontzettend veel! Iemand die ik graag volg, omdat ze net zo’n lekkerbek is als ik én gek van kaas is de bitterballenkoningin Ilona van Worstenbrood en Wijn.

Wat is de beste foodiebestemming ter wereld? (stad, land)

Wat met stip op mijn to-go lijstje staat is Peru, vanwege alle exotische gerechten die daarvandaan komen en de zwoele Zuid-Amerikaanse vibe. Verder staat Tel Aviv op mijn lijstje. We zouden vorig jaar mei gaan, maar helaas is het er door corona nog niet van gekomen. Waar ik wel al geweest ben is Zuid-Afrika, de culturele veelzijdigheid van het land zorgt voor heel veel verschillende lekkere gerechten. Al moet je wel van vlees houden. En natuurlijk Indonesië, een beetje van mijn roots. Ik kan iedere ochtend wel ontbijten met een bord nasi goreng met gebakken ei en dat deed ik daar dan ook tijdens een rondreis door Bali, Java en Kalimantan. Enige minpuntje van Indonesië is dat ze niet erg op wijn gericht zijn, terwijl je je wijnhart in Zuid-Afrika dan weer wel heel erg kan ophalen.

Wat is jouw gruwelijkste eetervaring?

Ik vind het juist leuk om gekke of aparte dingen te proeven, of dat nu in Nederland is of in het buitenland. Ook voor gruwelijke dingen sta ik dus open. Laat het me eerst maar proeven voor ik kan oordelen. Zo at ik op een Griekse bruiloft geit van het spit, ze draaiden rond met een open hoofd, dus ik zag de hersentjes nog zitten. Daarna heb ik gewoon heerlijk van de geit gesmuld, al liet ik het hoofd staan. Wat voor sommige Griekse opaatjes en omaatjes dus wel een ware delicatesse was. Als ik echt moet kiezen gruwel ik van die zoete doperwtjes uit blik of pot met worteltjes erbij. Gek op wortels en prima om doperwten door de paella of nasi te doen, maar zo los brrrr. Alleen de geur al, niet mijn ding.

En tot slot….Wat is jouw guilty pleasure?

Dat ik iedere dag een stukje kaas moet eten. Letterlijk MOET. Als ik ’s avonds trek heb is het bijna nooit in zoetigheid, altijd in hartig en dat is meestal kaas. Een simpele cracker met kaas en jam, toch een beetje zoet maar dan wel gecombineerd met hartig, is dan ook een favoriete ‘avondsnack’.

Het adresboekje van Tamara
Cheers!

Het was echt een genot om al die heerlijke adresjes van Tamara in de omgeving van Voorhout en verder te mogen lezen. Dat we allebei kaas- en wijnliefhebsters zijn dat was niet nieuw voor mij maar de keuze voor Nigella Lawson snap ik helemaal. Dankjewel voor een inkijkje in Het adresboekje van Tamara! 

Meer adresboekjes vind je hier en als je nu zin in kaas hebt gekregen na het lezen van het adresboekje van Tamara dan is dit een heel lekker recept  Kaaslolly’s met stroop

 

 

3 Comments

  1. Het is echt super leuk geworden, thanks voor het plaatsen Hilde 🙂 Leuk dat we allebei zulke kaasgekkies zijn! En jouw tip over de witte Rioja van Muga heeft ook al goed uitkomst gevonden 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*