Groene kip met conchiglie

Groene kip met conchiglie

Groene kip met conchiglie

Al jaren staat mijn recept voor groene kip met conchiglie in mijn handgeschreven receptenboekje.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat er staat Groene kip pasta en maakte ik het volgens mijn handschrift met tagliatelle. Nu heb ik het dus gemaakt met de schelpvormige pasta conchiglie, wat dus ook letterlijk schelpjes betekenen in het Italiaans.

Groen staat voor alle groene groentes die er in gaan en omdat Boursin in een groen pakje zit. Echt heel lang geleden gooide ik echt overal Boursin in en nog ben ik groot fan van dit smeuïge roomkaasje met veel knoflook. Alleen gooi ik nu nog maar zelden Boursin in mijn eten en smeer ik het liever op een toastje of op een stokbroodje met een plakje serranoham.

Aan mijn recept van toen heb ik een iets andere draai aangegeven om er wat rood (ibericoham en cayennepeper) aan toe te voegen maar de Boursin heb ik er zeker nog ingelaten. Een snelle, lekkere comfortmaaltijd om van te smullen.

Groene kip met conchiglie
Parmezaanse kaas strooien

Wat heb je nodig voor de groene kip met conchiglie? (voor 2 personen)

 • 250 gram verse conchiglie (gekocht bij Crisp)
 • Groene kip met conchiglie
  Verse conchiglie
 • 200 gram kipfilet in blokjes
 • 50 gram ibericoham in dunne reepjes
 • 1 middelgrote courgette in partjes
 • 2 stengels lente-ui in ringetjes gesneden
 • 1 groene paprika in stukjes gehakt
 • 75 gram Boursin
 • 150 ml slagroom
 • 15 gram kipkruiden
 • ½ el Italiaanse kruiden
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • 1 el olijfolie
 • Flinke snuf cayennepeper
 • 1 el maïzena (aangelengd met 2 el koud water)
 • Zout & peper naar smaak

Hoe maak je het?

 • Kook de conchiglie volgens de verpakking, giet af en laat goed uitlekken.
 • Marineer de kipfiletblokjes even in de olijfolie met de kipkruiden.
 • Verhit een koekenpan op middelmatig vuur en bak daarin de kipfiletblokjes rondom aan.
 • Voeg dan de courgette, paprika, lente-ui, Italiaanse kruiden en cayennepeper toe en bak het geheel ongeveer in 5 minuten gaar. Na drie minuten de ibericoham meebakken met de rest.
 • Groene kip met conchiglie
  Alles groen!
 • Draai het vuur laag, schenk de slagroom erbij en voeg de Boursin toe. Roer het geheel goed door zodat de Boursin goed smelt. Voeg de maïzena toe zodat de saus wat meer gaat binden.
 • Laat de groene kip nog 5 minuutjes pruttelen.
 • Verdeel de conchiglie over 2 borden en schep de groene kip over de pasta. Garneer met de Parmezaanse kaas en smullen maar!

Kijk ook eens naar deze makkelijke gerechten Romige tagliatelle met zalm en garnalen of Pittige Thaise curry met mie

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*