Romige tagliatelle met zalm en garnalen

Romige tagliatelle met zalm en garnalen

Als je op zoek bent naar een heerlijke pasta dan is deze romige tagliatelle met zalm en garnalen een echte aanrader

Deze romige tagliatelle met zalm en garnalen is reel comfortfood. Makkelijk om te maken en boordevol gezonde vis. Door de toevoeging van de courgette en paprika is het ook nog eens een verantwoorde maaltijd. Ach en die saus….moet kunnen ter compensatie.

Wat heb je nodig voor de romige tagliatelle met zalm en garnalen? (voor 2 personen)

  • Moot zalm van ca 150 gram
  • 8 diepgevroren garnalen
  • Halve courgette
  • 1 gele paprika
  • 200 gram verse tagliatelle
  • ½ citroen
  • Scheut olijfolie

Voor de saus:

  • 30 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • ½ rode ui
  • 250 ml halfvolle melk
  • 40 gram geraspte pecorino (of parmezaan)
  • 2 el verse dille
  • Flinke snuf zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgette in schijfjes, de paprika in reepjes, snipper de rode ui en de citroen in halve maantjes.
  • Giet de pasta af in een vergiet en laat even staan.
  • Smelt in een steelpannetje een klein beetje van de roomboter (ca 5 gram) en bak hierin de uitjes kort aan.
  • Voeg vervolgens de rest van de roomboter erbij.
  • Zodra deze gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer en bak twee minuutjes goed door.
  • Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot je een mooie gladde wat dikkere massa hebt.
  • Doe de pecorino erbij, dille en peper erbij en zet het vuur uit.
  • Bak in een grillpan met een scheutolijfolie de zalm heel kort even om en om aan.
  • Voeg op het laatst heel kort de garnalen toe.
  • Schep de tagliatelle in een ovenschaal.
  • Steek aan de zijkant van de ovenschaal rondom de schijfjes courgette en paprika er in.
  • Giet het kaasroommengsel over de tagliatelle.
  • Leg de zalm en de gamba’s bovenop.
  • Top af met een citroentje en eventueel wat extra kaas en dille.
  • Zet ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je deze pasta gemaakt? Ik vind het leuk als je een berichtje plaatst op Instagram of een reactie achterlaat op deze pagina. 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. batatas bravas schotel met gamba | B(l)ij Bosch
  2. Groene kip met conchiglie | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*