Vruchtengelei met passievruchtencoulis

Vruchtengelei met passievruchtencoulis

Vruchtengelei met passievruchtencoulis

Met deze vruchtengelei met passievruchtencoulis zet je een feestelijk dessert op tafel.

Het idee voor dit leuke maar vooral smakelijke dessert is ontstaan door meerdere recepten door elkaar te husselen. Al eerder maakte ik een Rozig frambozentoetje waarbij gelei aan te pas kwam. Heel erg leuk en supermakkelijk om met gelatine te werken in gerechtjes. Bij Gordon Ramsey zag ik een idee voor passievruchtencoulis over een toetje te gieten. Mijn idee was eigenlijk om bloedsinasappels voor dit recept te gebruiken maar deze zijn op het moment niet in het seizoen.

Eigenlijk kun je van allerlei fruit gebruiken voor dit gerechtje als je het maar goed laat drogen. Ik koos voor sinaasappel, rode druiven en mango. Met een coulis van passievruchten dus.

Dit dessert is trouwens heel enthousiast ontvangen in de familie en zeker een blijvertje! Je maakt het een dag van tevoren en zet het zo op tafel. Simpel, smakelijk en feestelijk!

Vruchtengelei met passievruchtencoulis
Een feestelijke afsluiting van een diner

Wat heb je nodig voor de vruchtengelei met passievruchtencoulis? (voor 6 tot 8 personen)

  • 2 handsinaasappels in partjes (geschild en ontdaan van de witte vliezen)
  • Het sap van ½ sinaasappel
  • 1 mango geschild en in kleine blokjes
  • 20 rode druiven gehalveerd
  • 3 passievruchten
  • Schil van 1 citroen
  • 15 gram gelatine
  • 300 ml water
  • 150 gram kristalsuiker

Hoe maak je het?

  • Zorg dat de partjes sinaasappels, de mango en rode druiven op keukenpapier liggen en dep ze droog.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet het water met de kristalsuiker en de citroenrasp in een pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Roer goed door tot de suiker helemaal is opgelost en laat ca 10 minuten pruttelen tot het wat stroperig wordt en zet dan het vuur uit.
  • Ondertussen dat het water pruttelt bedek je een ovenschaal met het ietwat gedroogde fruit (sinaasappel, mango en rode druiven).
  • Vruchtengelei met passievruchtencoulis
    Verdeel het fruit gelijkmatig in een ovenschaal
  • Giet ongeveer 250 ml van het suikerwater in een maatbeker en voeg het sinaasappelsap toe en bewaar de rest van het suikerwater.
  • Knijp de gelatine uit en roer door het suikerwater met het sinaasappelsap tot de gelatine goed is opgenomen.
  • Giet het mengsel over de vruchten in de ovenschaal en zet minimaal een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Met het overgebleven suikerwater maak je de coulis; snijd de passievruchten door de helft en lepel het vruchtvlees en de zaadjes er uit en doe bij het suikerwater. Roer goed door en zet koud weg tot gebruik.
  • De volgende dag haal je de vruchtengelei makkelijk uit de ovenschaal door deze een paar seconden in een bak met warm water te zetten en dan de schaal om te keren op een groot bord/schaal.
  • Snijd de vruchtengelei in een leuke vorm en leg ze op borden. Lepel over de vruchten wat passievruchtengelei en decoreer eventueel met wat verse munt. Serveer direct!

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*