Couscous met merquez

Couscous met merquez

Couscous met merquez om gezellig met zijn allen te tafelen

Zo stom dat ik mijn recept voor couscous met merquez niet eerder gedeeld heb. Toen ik het laatst wilde maken was ik ervan overtuigd dat het hier al op stond. Dus niet maar nu dus wel 😊!

Bij Eetbar DIT in mijn stad Den Bosch serveren ze al jaren een verrukkelijke couscous. Tijdens het eten heb ik geprobeerd om de ingrediënten goed te definiëren en te onthouden. Thuis ben ik er mee aan de slag gegaan en sindsdien staat mijn versie regelmatig op tafel. Een heel makkelijk en simpel gerecht wat je makkelijk van tevoren kunt klaarmaken voor een groter gezelschap. Heel fijn als je niet de hele avond in de keuken wilt staan en toch iets moois maar vooral lekkers op tafel wilt zetten. Het kan als diner maar zeker ook als lunch geserveerd worden. Zet een grote pan op tafel en laat iedereen lekker zelf opscheppen. Serveer er eventueel een groene salade bij en de maaltijd is compleet.

Couscous met merquez
De pan op tafel!

Wat heb je nodig voor de couscous met merquez? (voor 6 personen)

  • 12 merquez (ik vind lamsworstjes het lekkerste erbij)
  • 300 gram couscous
  • 8 gedroogde abrikozen in kleine blokjes gesneden
  • 150 gram verse feta verkruimeld
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 5 blaadjes munt fijngehakt
  • 2 takjes platte peterselie fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el gewelde rozijnen
  • 50 gram lente-ui in ringetjes
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 el + 1 el olijfolie
  • 15 gram roomboter
  • Zout & peper naar smaak
Couscous met merquez
De volgende dag nog lekker als lunch

 Hoe maak je het?

  • Bak de merquez in een koekenpan met 1 el olijfolie goudbruin.
  • Maak ondertussen de couscous gaar volgens de verpakking. Vaak moet je er kokend water opgieten en even laten staan. Roer de couscous goed los met een vork en voeg de andere lepel olijfolie toe en een lik roomboter. Blijf goed doorroeren tot de couscous mooi los en glanzend is.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de couscous; feta, pijnboompitten, munt, peterselie, het sap van de citroen, granaatappelpitjes, rozijn, lente-ui en de paprika.
  • Als laatste voeg je de ras el hanout toe en roer je alles goed door. Proef en kijk of je nog wat zout & peper toe wilt voegen.
  • Serveer met de merquez in een grote pan op tafel.

Een ander gerecht wat zo op tafel staat voor meerdere personen is deze Zonnige kippilaf met saffraan

1 Trackback / Pingback

  1. Eetbar DIT | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*