Een verrassend lekker vegetarisch gerecht zet je op tafel met deze bierpannenkoeken met duinvoetjes
Wat in hemelsnaam zijn bierpannenkoeken met duinvoetjes hoor ik je denken? Ik dacht namelijk precies hetzelfde toen mijn blik viel op het bordje “Duinvoetjes”bij mijn favoriete groenteboer op de Bossche markt. Ach, hij zal wel weer iets verkeerd vertaald hebben, zoals laatst bij de hamerrapen (lees het verhaal over de hamerrapen hier). Nieuwsgierig als ik ben kocht ik dus twee duinvoetjes.
Eenmaal thuis ging ik op het wereldwijde web zoeken naar duinvoetjes. Ze heten echt zo! Maar ze hebben nog twee andere namen namelijk de kruisdisteloesterzwam en de koningsoesterzwam. Duinvoetjes klinkt dan toch veel leuker! Ze komen veel voor in de Aziatische keuken en volgens Patrick, de groenteboer, moest ik ze in verticale plakken snijden en net zo bakken als een schnitzel of grillen. De structuur van de duinvoetjes is inderdaad erg vlezig.
Ik ging met mijn duinvoetjes, zeg maar gerust voeten want ze zijn best wel groot, aan de slag en maakte deze verrukkelijke vegetarische lunch voor twee.
Wat heb je nodig voor de bierpannenkoeken met duinvoetjes? (4 stuks)
- 2 duinvoetjes in dunne plakken verticaal gesneden
- ½ rode peper fijn gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el ketjap
- 1,5 el sesamolie
- 1 tl 7 spices kruiden
- 2 stengels lente-ui in ringetjes
- 1/3 komkommer in reepjes
- 100 ml bloem
- 150 cl donker bier (ik gebruikte een 1/2 flesje Leffe bruin)
- 2 eieren
- Klontje roomboter
- 2 el kokosolie (olijfolie kan ook)
- Zout & peper
Hoe maak je het?
- Maak eerst het beslag voor de pannenkoeken door de eieren met het bloem te mengen met een garde. Voeg een snuf zout en peper toe. Schenk het bier al kloppend bij het mengsel tot een mooi glad beslag ontstaat.
- Smelt 1 el kokosolie in een koekenpan en schenk wat van het beslag in de pan. Bak in circa 3 minuten de pannenkoeken gaar. Draai halverwege om en leg daarna apart op een bord. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Voeg dan in dezelfde pan 1 el kokosolie en een klontje roomboter toe. Bak op hoog vuur kort de knoflook en de rode peper aan en leg dan de duinvoetjes in de pan.
- Bestrooi met de 7 spices kruiden. Bak ongeveer 2 minuten en draai ze dan om en bak nog 2 minuten.
- Blus dan het geheel af met de ketjap en sesamolie. Bestrooi met de lente-ui en zet het vuur uit.
- Beleg de pannenkoeken met de duinvoetjes en wat van het ketjapmengsel uit de pan en leg er reepjes komkommer op.
- Rol ze op en smullen maar!
Geen zin in duinvoetjes maar wel in andere hartige pannenkoeken? Kijk dan eens naar Hartige courgettepannenkoekjes of de Jofele Japanse pannenkoekjes
Geef als eerste een reactie