Pittige Thaise curry met mie

Pittige Thaise curry met mie

Vlammen uit de oren met deze pittige Thaise curry met mie

Het recept voor deze pittige Thaise curry met mie is ontstaan nadat ik een recept had uitgezocht in de Minibijbel voor de Thaise keuken.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit een curry zelf had gemaakt. Terwijl ik juist pittig oosters eten heerlijk vind. Eens moet de eerste keer zijn en mijn oog viel dus op een gerecht wat uit het zuiden van Thailand komt. Er stonden wat rare ingrediënten in en de groente in het huidige recept was minimaal. Voor het avondeten als maaltijd heb ik toch altijd wel heel graag de nodige groente verwerkt in het gerecht. Aan de slag met de curry!

Wow! Wat een heerlijk gerecht was dit geworden. De vlammen sloegen wel uit mijn oren en mijn lippen stonden in brand maar lekker was het zeker. Ik twijfelde of ik het recept wel zou uitwerken maar een goede vriendin vroeg me naar het recept. Linda is een ontzettende liefhebster van curry’s. Lieve Lin, deze curry is speciaal voor jou!

Pittige Thaise curry met mie
Klaar om te serveren!

Wat heb je nodig voor de pittige Thaise curry met mie? (voor 2 personen)

  • 250 gram eiermie
  • 150 gram varkenshaas (dit kun je ook vervangen door kip)
  • 2 el rode currypasta (of minder als je niet van heel erg pittig houdt)
  • 1 tl magic paste (dit is moeilijk aan te komen maar je kunt het ook weglaten)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 kaffir-limoenblaadjes
  • 150 gram Chinese kool
  • 250 gram verse spinazie
  • Sap van een ½ limoen
  • Naar smaak verse koriander of peterselie ter garnering

Hoe maak je het?

  • Snijd de varkenshaas in dunne plakjes.
  • Kneus de citroengrasstengel op meerdere plekken.
  • Snijd de Chinese kool in reepjes en scheur de spinazie in stukjes.
  • Kijk eerst op het pak eiermie hoe deze klaar gemaakt moet worden. Meestal kun je deze een aantal minuten in pas gekookt water laten wellen. Doe dit dan eerst.
  • Verhit de olie in een wokpan of grote hapjespan op hoog vuur. Als het vuur heet is bak je het vlees kort rondom aan en voeg dan snel de currypasta en eventueel de magic paste toe.
  • Roer goed door zodat het vlees goed bedekt is met pasta’s. Schenk de sojasaus en de kokosmelk erbij en voeg het citroengras en de limoenblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar, draai het vuur lager en laat ca. 3 minuutjes pruttelen.
  • Doe dan de Chinese kool en spinazie erbij en laat deze slinken in een paar minuten.
  • Nu mag de mie erbij. Schep alles goed door elkaar en serveer de curry op een diep bord. Bestrooi eventueel met koriander of peterselie.

Wil je een iets minder pittig gerecht? Dan is deze  Russische kip stroganoff uit Den Bosch iets voor jou. 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*