Amuse met gember en peer

Amuse met gember en peer

Verras iedereen met deze bijzondere amuse met gember en peer

De inspiratie voor deze amuse met gember en peer kreeg ik toen ik in het kookboek deel 4 van topkoks voor thuiskoks bladerde.

De combinatie peer met gember vond ik een hele gewaagde spannende zet. Eigenlijk heel simpel maar geen idee of het wel zou smaken. Het betreffende recept was een toetje met allerlei andere ingrediënten maar ik maakte er een kleine amuse van en liet de smaak van peer en gember de hoofdmoot vormen. Een proefkonijn had ik gevonden in de vorm van mijn “maatje” die ik heb leren kennen bij Boschlogie. Ze is even bourgondisch en avontuurlijk ingesteld als ik ben dus als zij het heerlijk vond dan was dit experiment geslaagd.

Wow wat een smaakexplosie! riepen wij beiden. Wat een topcombinatie! Echt zo leuk om te ontdekken en het stelt helemaal niks voor om te maken. Ik zou zeggen verras je gasten met deze in een handomdraai klaar amuse tijdens een diner.

Amuse met gember en peer
Amuse met gember en peer

Wat heb je nodig voor de amuse met gember en peer? (voor 4 amuses)

  • 1/2 rijpe peer (Conference) in kleine stukjes gehakt
  • 4 stemgember bolletjes fijngehakt
  • 4 tl gembersiroop (uit hetzelfde potje als de stemgember)
  • 100 ml slagroom lobbig geklopt met 1 tl suiker
  • 1/2 el gemalen koffiebonen

Hoe maak je het?

  • Zet 4 kleine amuseglaasjes of lepels klaar.
  • Verdeel de helft van de gember over de glaasjes en daarna verdeel je alle peerstukjes over de gember. Op de peerstukjes verdeel je weer de rest van de gember.
  • Schenk over alle glaasjes een theetlepel van de gembersiroop.
  • Maak het af met een toefje room en bestrooi de amuses met een snufje koffiebonen.

Andere hele leuke en makkelijke amuses om te maken zijn Serrano met mangobonbons en Prachtige palingamuse

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*