Prachtige palingamuse

Prachtige palingamuse

Een echt showtopper is deze prachtige palingamuse op ieder feestje

Met deze prachtige palingamuse ga je echt de show stelen zweer ik je.  De combinatie met de gefrituurde zuurkool is echt goddelijk! Leuk voor Kerstmis of Pasen.

Het leuke is dat je het maken ervan helemaal niet zo moeilijk is plus je hebt er maar heel weinig ingrediënten voor nodig.

Prachtige palinamuse
Een feestelijke amuse

Wat heb je nodig voor de prachtige palingamuse? (voor 6 amuselepels)

  • 60 gram paling
  • 100 gram zuurkool
  • 6 el zonnebloemolie
  • 15 gram roomboter
  • 1 tl witte wijnazijn

Voor de garnering:

  • Vis kuit
  • Peterselieblaadjes

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Doe de zonnebloemolie in een klein diep steelpannetje en zet deze op hoog vuur.
  • Was de zuurkool af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Zodra de zonnebloemolie goed heet is voeg je de zuurkool toe en laat je deze bakken totdat ze bruin begint te kleuren.
  • Doe de zuurkool in een vergiet, laat goed uitlekken. Dep de zuurkool goed droog met keukenpapier.
  • Ondertussen doe je in een schaaltje de roomboter met het kleine beetje witte wijnazijn en zet in de oven tot deze gesmolten is.
  • Snijd de paling in 6 gelijke stukken van ca. 5 cm lang. Leg de paling in de roomboter en zet voor ongeveer 5 minuten terug in de oven. De paling moet lauwwarm worden.
  • Maak je amuselepels op met een toefje van de gefrituurde zuurkool, leg daarop een stukje paling en maak af met een beetje vis kuit en een peterselieblaadje.

Meer inspiratie nodig voor een amuse? Dit zijn mijn andere toppers Gemarineerde en gevulde carpaccio bonbonnetjes en Luchtige aspergemousse

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*