Een snelle spicy paprika pepperoni pasta voor iedere dag
Met deze paprika pepperoni pasta maak je iedereen blij. Daarnaast is ie zo in elkaar geflanst met allemaal verse ingrediënten.
De pepperoni maakt deze pasta net even anders dan alle andere pasta’s. Pepperoni is niet te vergelijken met salami of chorizo. Het is een typische Amerikaanse worst die vooral op een pizza voorkomt. De structuur is veel fijner dan eerder genoemde worsten en daarbij is pepperoni gerookt. De Hot Pepperoni Limited Edition van Stegeman is extra spicy en makkelijk te bakken. Deze worst is onder andere verkrijgbaar bij Jumbo (geen reclame). Probeer zeker deze pasta eens voor een verrukkelijke snelle maaltijd op tafel en serveer samen met een groene salade.
Wat heb je nodig voor de paprika pepperoni pasta? (voor 2 a 3 personen)
- 1 hot pepperoni gehalveerd in de lengte en plakjes gesneden
- Middelgrote ui gesnipperd
- Rode paprika in blokjes
- Oranje paprika in blokjes
- Blik gepelde tomaten in tomatensaus
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 teen knoflook geperst
- 2 tl paprikapoeder
- 4 takjes bladpeterselie grof gehakt
- 300 gram fusilli
- 1 el olijfolie
- Zout & peper
Hoe maak je het?
- Kook de fusilli volgens de verpakking.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelmatig vuur.
- Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook en tomatenpuree toe. Schep het geheel door elkaar en bak ca 2 minuten mee.
- Voeg de blokjes paprika en de pepperoni toe en bak nog eens drie minuten.
- Strooi het paprikapoeder over het mengsel en doe de gepelde tomaten erbij. Prak de tomaten wat fijner met een vork. Meng het geheel goed door elkaar.
- Draai het vuur laag en laat het geheel pruttelen met de deksel op de pan tot de fusilli klaar is.
- Als je de fusilli hebt afgegoten en goed hebt laten uitlekken in een vergiet dan kan deze bij het paprika pepperoni mengsel met ¾ van de platte peterselie.
- Meng alles goed door elkaar en schep de pasta in een grote schaal.
- Bestrooi met de rest van de peterselie en dien op.
Zin in pasta? Dit is ook een heerlijk pastagerecht Romige tagliatelle met zalm en garnalen
Geef als eerste een reactie