Paasverhaal

Paasverhaal

Bij Pasen hoort een Paasverhaal!

Schapen

Heel wat jaartjes terug was ik de trotse bezitster van een vijftal schapen. En wat is er nu leuker dan bij die schapen lieve kleine lammetjes fokken! Zo gezegd, zo gedaan. Via een bevriende boer kwam er op een dag een grote vrachtwagen aangereden met daarin een ram. De ram kwam een maandje bij ons wonen en in ruil voor biks en vers gras mocht hij voor nageslacht gaan zorgen.

Stempels

De boer legde uit dat de ram een tuigje om had met voor op zijn borst een stempel. Er waren verschillende kleuren stempels: rood, groen, geel en blauw. Elke week moest je de kleur van de stempels wisselen en opschrijven welke ooi met welke kleur was gedekt zodat je ongeveer de lammertijd kon bepalen. We begonnen met rood.

Hoera! binnen de kortste keren waren vier van de vijf schapen voorzien van rode vlekken op hun achterste. De week erop ging de groene stempel erop. Verrek! Alle schapen waren nu voorzien van een groene stip. Oké, blauw dan in de week erop.

Tot mijn grote verbazing kregen alle schapen er een mooie blauwe vlek bij. Iets ging er niet goed dus het zekere voor het onzekere en hup met een geel blok werd de ram terug de wei ingestuurd. Warempel….na vier weken liepen alle schapen bont van alle kleuren door de wei te springen met een zielsgelukkige ram achter hun aan.

De ram

Totdat de ram het wel welletjes vond en zijn heil (lees; zijn lul achterna liep) wat verderop in de buurt ging zoeken. Tot overmaat van ramp gingen mijn schapen hem achterna. Met als gevolg dat ik continu achter mijn schapen aan liep te vangen. Ik smeekte de boer om zijn ram op te komen halen en zo geschiedde…..meneer ram ging naar huis en ik…

Ik bleef achter met gekleurde schapen waaruit geen één lammetje werd geboren :-(.

 

Bij dit verhaaltje hoort een lekker receptje; Lamsgehaktballetjes met pistachenootjes

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*