Luchtige aspergemousse

Luchtige aspergemousse

Deze luchtige aspergemousse is een groot succes bij je vrienden

Ons tuin-café, zoals we het gekscherend noemen, is vaak geopend voor vriendenlunches, -borrels en -bbq’s. In de aspergetijd is deze superlekkere aspergemousse een leuk gerechtje om uit te delen. Het is heel makkelijk vooraf te bereiden en je steelt er echt de show mee, spreekt ze uit ervaring ;-). Superleuk ook om te serveren met Pasen tijdens de brunch.

Wat heb je nodig voor deze luchtige aspergemousse? (voor ca 6 amuses)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 20 gram viskuit
  • 200 gram gekookte witte asperges
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl mierikswortel
  • Toefje peterselie
  • Flinke snuf zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Week de gelatine in koud water.
  • Snijd de asperges in stukjes en bewaar 6 stukjes voor de garnering.
  • Doe de asperges in een kom samen met 50 gram zalm en de mierikswortel en pureer met een staafmixer.
  • Verwarm daarna de puree in een pannetje op laag vuur en los de gelatine hierin op. Laat de puree goed afkoelen.
  • Klop de slagroom. Voeg de puree toe en een flinke snuf zwarte peper.
  • Zet de mousse minstens een uur in de koelkast.

Voor het opdienen verdeel je de mousse over amuseglaasjes en garneer met een stukje zalm, stukje asperge een beetje viskuit en wat peterselie.

Ben je gek op zalm? Kijk dan ook eens naar het recept van Romige tagliatelle met zalm en garnalen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*