Gemarineerde en gevulde carpaccio bonbonnetjes

Gevulde en gemarineerde carpacciobonbond

Met deze gemarineerde en gevulde carpaccio bonbonnetjes zet je een feestelijk voorgerecht op tafel

Deze gemarineerde en gevulde carpaccio bonbonnetjes zijn een feest om naar te kijken en om op te eten. Ze misstaan zeker niet als amuse voorafgaand aan het diner met Kerstmis of bij de brunch met Pasen. Vergeet niet dat ze sowieso heel goddelijk zijn om tijdens elke feestelijke gelegenheid te eten.

Gevulde en gemarineerde carpacciobonbons
Een mooie feestelijke amuse

Wat heb je nodig voor de gemarineerde en gevulde carpaccio bonbonnetjes? (4 personen)

  • 150 gram carpaccio (8 dunne plakjes)
  • 50 ml rode port
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • Peper & zout

Voor de vulling:

  • 2 middelgrote aardappels (Frieslanders of andere ietwat kruimige aardappel)
  • 50 gram spekblokjes
  • 6 takjes bieslook
  • 1/2 el crème fraiche
  • 1/2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • Scheutje azijn
  • 2 druppels citroensap

Verder:

  • 8 plakjes pancetta
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 40 gram pijnboompitjes
  • Notensla
  • vershoudfolie

Hoe maak je het?

  • Maak eerst de dressing door de sjalot fijn te snijden en deze in steelpannetje met de rode port, balsamicoazijn en olijfolie wat in te laten koken. Giet af door een vergiet en laat het vocht afkoelen.
  • Schil de aardappels en kook deze in 20 minuten. Giet de aardappels af en laat even staan in de pan met de deksel erop.
  • Ondertussen rooster je de pijnboompitjes (op laag vuur!), bak je de spekblokjes uit en snijd deze fijn en daarna bak je in dezelfde pan de pancetta krokant. Houd deze beide apart.
  • De aardappels doe je in een kom en prak je fijn met een vork. Knip de bieslook in stukjes boven de aardappels, voeg de spekblokjes toe en de mayonaise, mosterd, crème fraiche, een klein scheutje azijn en het citroensap. Meng alles goed door elkaar tot en het een gladde massa wordt.
  • Maak 8 velletjes van het vershoudfolie, groot genoeg om een er een plakje carpaccio op te leggen en zeker 5 cm ruimte om het plakje heen blijft bestaan. Leg op alle 8 velletjes een plakje carpaccio. Bestrijk de carpaccio dunnetjes met de dressing en bestrooi met wat peper en zout.
  • Met behulp van een twee theelepeltjes maak je een bolletje van de aardappelsalade en legt deze in het midden van de carpaccio.
  • Pak alle 4 de punten van het folie bij elkaar en draai rond zodat er een strak bolletje ontstaat. Doe dit 8 keer en leg de bolletjes op een bord. Zet een half uur in de koeling of langer tot gebruik. Laat wel even op kamertemperatuur komen alvorens het opdienen.
  • Voor het opdienen leg je wat sla op een bordje, leg daarop de pancetta en dan de carpacciobonbon. Garneer met de pijnboompitjes en parmezaan.

Een ander feestelijk voorgerechtje is deze Luchtige aspergemousse.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Prachtige palingamuse | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*