Met het recept voor de chille chili con carne kun je alle kanten op
Hartstikke chill is deze chille chili con carne want wil je een complete maaltijd of wil je lekker kunnen dippen. Met dit gerecht kun je alle kanten op! Je eet dit gerecht met rijst of je serveert het met tortilla chips. Lekker dippen!
Wat heb je nodig voor de chille chili con carne ?
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode en 1 gele paprika
- 4 tomaten
- 1 blikje mais
- 450 gram kidneybonen
- 500 gram gehakt half om half
- 1 el chilisaus
- 2 tl chilipoeder
- ½ tl komijn
- Snuf kaneel
- 1 tl tabasco
- Klein blikje tomatenpuree
- Blik gepelde tomaten
- 70 ml sour cream
- Flinke scheut rode wijn
Hoe maak je het?
- Snijd de rode uien fijn, de paprika in reepjes, de tomaten in stukjes en hak de knoflook fijn.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en zet het vuur hoog.
- Bak de rode uien en knoflook aan in de hete olie.
- Voeg de paprika toe bak even mee, bak ook de tomatenpuree even mee en voeg daarna het gehakt toe en bak het rul.
- Doe dan alle andere ingrediënten erbij toe en laat het geheel op laag vuur zeker 20 minuten pruttelen.
- Voor het opdienen schep je alles in een grote kom met een grote klodder sour cream in het midden.
Een ander lekker recept met gehakt is deze Smakelijke köfte met tzatziki
Geef als eerste een reactie