Pittige gamba’s pil pil

Pittige gamba's pil pil

Mijn top 10 lievelingsgerecht zijn deze pittige gamba’s pil pil

Mijn pittige gamba’s pil pil staan regelmatig op tafel als onderdeel van een tapasplank, als voorgerecht en het kan zelfs als lunchgerecht. Echt iedereen is er stapelgek op!

Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat ze het niet lekker vonden. Sterker nog, ik ben blij dat iedereen zijn vingers nog heeft na het eten van dit gerechtje. Ze likken er hun vingers bij af!

Daarnaast is het snel klaargemaakt en makkelijk te bereiden. Het enige vereiste is dat je goede producten gebruikt dus echt een lekkere extra vergine olijfolie, verse knoflook en bij voorkeur peterselie uit eigen moestuin. Serveer ze in die leuke terracotta tapasbakjes!

Wat heb je nodig voor deze pittige gamba’s pil pil? (voor 4 personen)

  • 16 grote ongepelde garnalen (formaat 16/20 diepvries)
  • 1 el piri piri kruiden
  • 8 el extra virgin olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el grofgehakte platte peterselie
  • 1 citroen
Gamba's pil pil
Om je vingers bij af te likken!

Hoe maak je het?

  • Ontdooi de garnalen en spoel ze af in koud water. Laat ze even in een vergiet uitlekken.
  • Pel en snijd de knoflook en dunne schijfjes. Doe de knoflook samen met de tomatenpuree, piri piri kruiden en de olijfolie in een grote schaal.
  • Snijd de citroen door het midden en knijp de helft uit bij de olijfolie en de kruiden. Meng alles goed door elkaar. Bewaar de andere helft om straks mee te garneren.
  • Doe de garnalen bij het mengsel en zet minimaal 4 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
  • Haal de garnalen uit de koeling en schep ongeveer 1,5 el in koekenpan en verwarm deze op middelmatig hoog vuur.
  • Als de olijfolie goed heet is, kieper je de garnalen en de rest van de marinade erbij in de pan. Bak de garnalen kort om en om mooi roze.
  • Op het laatst voeg je de peterselie toe en roer je er goed door heen.
  • Verdeel de garnalen over terracotta tapasbakje en giet er het hete olijfmengsel overheen.
  • Serveer met een partje citroen en stokbrood om lekker in de saus te dippen.

Ben je net zo gek op garnalen als ik? Kijk dan zeker eens naar deze gerechten; Pikante mie met asperges en gamba’s of Batatas bravas schotel met gamba of  Japanse wasabi-gamba’s

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*