
Kipfilet in heerlijke cognac-champignonroomsaus
Deze kipfilet in heerlijke cognac-champignonroomsaus is één van de grote favorieten hier in huize Bosch. Vaak staat deze heerlijke malse kip met de zachte champignonroomsaus met een vleugje cognac dan ook op tafel.
Wat heb je nodig voor deze kipfilet in heerlijke cognac-champignonroomsaus? (voor 2 personen)
- 2 kipfilets
- 2 el kipkruiden (@vanbeekumspecerijen)
- 200 gram champignons gesneden
- 1 teentje knoflook gehakt
- 4 stengels bieslook
- 2 takjes peterselie
- 1 el dille
- 1 limoen
- 80 gram blauwe kaas (Danish bleu)
- 150 ml kookroom
- 1 el sojasaus
- 2 el cognac
- 2 tl maïzena
- Flinke snuf zwarte peper
- 1 el olijfolie
Hoe maak je het?
- Wrijf de kipfilets in met de kipkruiden en zet een hapjespan op het vuur met de olijfolie.
- Bak de kipfilets rondom op hoog vuur om en om aan.
- Knijp de helft van een limoen uit over de kipfilets.
- Zet het vuur lager en voeg de champignons en de knoflook toe. Als de champignons geslonken zijn dan voeg je de bieslook, peterselie, dille en zwarte peper toe. Bak kort mee en blus af met de cognac.
- Voeg de kookroom en de sojasaus toe. Roer goed door en laat dan de kaas in de saus smelten.
- Laat nog even zachtjes 5 minuten pruttelen. Bind eventueel voor een wat dikkere saus met aangelengde maïzena. Decoreer met partjes limoen.
Heerlijk met frietjes en een salade!
Heb je een restje over van de kipfilet? Maak daarmee deze pittige kipmassalasalade voor bij de borrel.
2 Trackbacks / Pingbacks