Wilde Hilde stoof van zwijn

Wilde Hilde stoof van zwijn

Wilde Hilde stoof van zwijn

Gisteren maakte ik deze onwijs lekkere Wilde Hilde stoof van zwijn! Manlief roemde het de hemel in. Ik vond dat ik het recept gewoon vandaag moest posten ondanks de niet al te beste foto. Terwijl ik de stoof aan het maken was dacht ik steeds aan Asterix & Obelix. Naast vele kookboeken heb ik een hele verzameling stripboeken. Onder andere een hele serie van Asterix & Obelix. Afgelopen zomer heb ik er weer een paar uit de boekenkast getrokken en heb ik me kostelijk vermaakt met dit vrolijke tweetal en Idéfix (het schattige hondje van Obelix). Het verhaal eindigt altijd met een groot feestmaal met jawel everzwijn!

Wat heb je nodig voor de Wilde Hilde stoof van zwijn?

  • 750 gram poulet van zwijn (gekocht bij de Marktpoelier)
  • 250 ml appelazijn
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 uien grof gesneden
  • 4 kruidnagels
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 50 ml rode port
  • 1 runderbouillonblokje
  • 4 el appelstroop
  • 4 sneetjes peperkoek

Hoe maak je het?

  • Leg het vlees in een schaal minimaal één nacht in een marinade van de azijn, suiker, uien, kruidnagels en peper.
  • Haal de volgende dag het vlees uit de marinade (bewaar deze) en dep het droog.
  • Doe een beetje boter in een pan en bak op hoog vuur het vlees rondom aan.
  • Blus af met de rode port.
  • Doe het vlees in de slowcooker en zet deze op high.
  • Verkruimel het bouillonblokje en de peperkoek over het vlees.
  • Lepel de appelstroop erbij.
  • Voeg de helft van het vocht van de marinade, de laurierblaadjes en de uien toe aan het vlees.
  • Het vlees moet net onder staan, is dit niet zo voeg dan wat kokend water toe aan het geheel.
  • Roer goed door en laat ca. 2 uur staan, zet dan de slowcooker op low en laat nog ca. 2 a 3 uur staan totdat het vlees uit elkaar valt en de saus mooi is ingedikt. (Mocht dit niet zo zijn voeg dan 1 el aangemaakte maïzena toe aan het vleesmengsel)

Heerlijk met zelfgemaakte appelmoes en frieten of met rode kool!

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Verbazingwekkend lekkere rucolastamppot | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*