Herfstige walnootdipjes

Herfstige walnootdipjes

Herfstige walnootdipjes voor bij de borrel

Ik maakte met de walnoten die ik van mijn ouders kreeg twee verschillende herfstige walnootdipjes.

De herfst doet zijn intrede en met het vallen van de blaadjes vallen ook de walnoten uit de bomen. Wat doe je dan als je van je ouders een hele zak meekrijgt? Overigens hebben hun de zak ook gekregen. Op twee hoog groeien nu eenmaal geen walnootbomen. Ik ging er mee aan de slag en in plaats van de bekende pesto’s met pijnboompitten maakte ik er twee verrassende herfstige walnotendipjes mee.

Naast een frisse groene dip met courgette en rucola maakte ik ook een pittige rode dip met tomaat en sambal. Serveer de dipjes met krokante stengeltjes of met een stukje stokbrood.  Succes gegarandeerd bij de borrel.

Wat heb je nodig voor de herfstige walnootdipjes?

Frisse groene dip

  • 150 gram courgette
  • 25 gram rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel bosui
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 12 walnoten
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram parmezaan
  • 2 takjes munt
  • Kneep limoensap
  • Flinke snuf peper & zout

Pittige rode dip

  • 75 gram feta
  • 1 el tomatenketchup
  • 6 walnoten
  • Het vruchtvlees van 1 tomaat
  • 1 tl sambal
  • 2 takjes peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Kneep limoensap
  • Flinke snuf zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (met een staafmixer gaat het ook goed) en draaien maar voor de lekkerste dipjes.

Op zoek naar meer vegetarische borrelhapjes dan is deze superlekkere gegrilde aubergine vast iets voor jou.

Heb je mijn recept gemaakt? Ik word blij als je me tagt op Instagram en een reactie achterlaat.

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Smeuïge Baba Ganoush | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*