Restaurant Noble

Restaurant Noble
Parelhoender - artisjok - polenta bij Noble

Restaurant Noble

Mijn wens was al heel lang om te lunchen bij Restaurant Noble aan het Wilhelminaplein, wat beter bekend staat als het Heetmanplein, in Den Bosch. Iets hield me altijd tegen.

Was het de Michelinster die ze hebben? Zijn het de over het algemeen duurdere auto’s die op de parkeerplaats staan? Of was het toch dat zakelijke imago wat me tegen stond?

Feest

In ieder geval kwam daar een moment dat ik mijn werkjubileum mocht vieren en deze zelf feestelijk mocht invullen met wie en wat ik heel graag zou willen. Nou, dan is de keuze snel gemaakt. Ik wilde bij Restaurant Noble lunchen met mijn meest dierbare en langst kennende vrouwelijke collega’s (note;  ik werk als enige kip tussen een stuk of twaalf hanen in mijn team en dan is het soms een verademing om daarbuiten met vrouwelijke collega’s wat te ondernemen). Mijn verzoek werd door de manager gehonoreerd en zo gingen we met vieren in juli lunchen bij Noble.

Restaurant Noble
Proost op de jubilaris!

Prestige menu

Voor de allereerste keer kon ik nu eindelijk van de creaties van Edwin Kats genieten. Mijn collega’s hadden voor mij het Prestige menu uitgezocht. Een zeer uitgebreid menu met diverse gerechten van de kaart. Bij die gerechten werden bijpassende wijnen geschonken. Trek voor dit menu gerust de hele middag uit om te genieten van alle zorgvuldig opgemaakte gerechtjes.

Restaurant Noble
Gegrilde komkommer – hennepzaad – grapefruit – hangop

Ik heb ontzettend genoten maar eerlijk gezegd nog meer van mijn tafelgenoten (wat hebben we gelachen) dan van al dat lekkers wat voorbij kwam. Het was wel erg smakelijk maar niet bijzonder. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog gespannen.

Restaurant Noble
Heilbot – gerookte bloemkool – kerrie

Kaas

Een voorbeeld zal ik geven; we kregen een kaasplankje met een stukje brie de Meaux (niet bijster bijzonder), een stukje harde kaas die ze zelf gemaakt hadden en, nu komt het, een stukje Oudwijker Colloso. Nu ben ik helemaal fan van die laatste kaas en deze is gewoon bij onze kaasboer Jopie op de Bossche markt verkrijgbaar plus je kunt ‘m zelf bestellen bij Oudwijker. Het ergste vond ik dat de jongeman die ons de kaasjes serveerde totaal niet wist dat deze kaas wordt gemaakt van de melk van waterbuffels; buffelmelk dus. Ben ik nu een (kaas-)snob? Ik vond het in ieder geval heel vreemd dat zo’n restaurant niet kan vertellen waar zijn producten van gemaakt zijn en/of waar ze vandaan komen. Enfin, we hebben verder een uitermate geslaagde middag gehad.

Restaurant Noble
Kaasplankje

Bij het weggaan overhandigden mijn collega-vriendinnen mij een bon om nogmaals bij Restaurant Noble te gaan lunchen. Ik moest eerst dit avontuur laten bezinken voordat ik een volgend bezoek zou afleggen aan Noble.

Restaurant Noble
Dessert

Driegangen lunch

Het moment om weer bij restaurant Noble te gaan lunchen kwam eigenlijk alweer vrij snel en in oktober ging ik met vriendin Esther nogmaals naar het Wilhelminaplein. We kozen dit keer voor het dagelijks wisselende driegangen lunchmenu.

Restaurant Noble
Oesters – komkommer – gin – basilicum

Nu we er toch waren namen we als aperitief een glas champagne met daarbij een werkelijk verrukkelijke Gillardeau oester met komkommer, gin en basilicum. Gewoonweg tongstrelend.

Restaurant Noble
Ceviche – citrus – wortel – rode ui -yoghurt

Als voorgerecht volgde een boterzachte ceviche met citrusvruchten en als hoofdgerecht hadden we een prima gebakken kabeljauw met paling. Het was echt genieten van de mooie zachte smaken.

Restaurant Noble
Kabeljauw – paling – gnocchi

Het dessert verraste ons, want beiden houden we niet zo van zoet, maar dit was fris met peterselie-ijs met wat witte chocolade en duinbessengelei.

Restaurant Noble
Peterselie-Duindoorn- Witte chocolade

Oh en bij dit alles dronken we samen een fles Chardonnay uit het wijnhuis van Paul Mas. Ik ben gek op de wijnen van Paul Mas en deze zijn nog betaalbaar ook (zelfs bij Noble).

Bediening

In tegenstelling tot de bediening de allereerste keer werden we nu uitstekend en vlot bediend door twee dames. Dit maakte dat we een erg geslaagde middag in alle opzichten hadden. Blij dat ik Restaurant Noble nog eens bezocht heb want hierdoor kom ik zeker weer terug om te lunchen.

De prijs-kwaliteit verhouding van het driegangen lunchmenu is helemaal prima en zo zie je maar dat een sterrenrestaurant voor iedereen toegankelijk kan zijn.

Hopelijk kunnen we in het voorjaar eens gaan genieten van het mooie terras dat Restaurant Noble heeft en uitkijkt over het Bossche Broek.

Restaurant Noble
Appetijtelijk

Interieur

By the way; het interieur is wel redelijk zakelijk en wat strak met een knipoog door de nogal appetijtelijke afbeeldingen die hier en daar aan de muur hangen.

Restaurant Noble
Delicate kunst

Een groot deel van de tafels grenst aan een hele grote bank die onder de raampartijen doorloopt en niet al te best zit voor wat kleinere mensen. Je kunt dan bijna de gerechten op mondhoogte zo je giechel inschuiven. Dit is trouwens goed op te lossen door één van de vele kussens die op de bank liggen onder je bips te schuiven.

Prijzen

Oesters per stuk € 6,50

Driegangenlunchmenu € 45,-

Menu Prestige € 85,-

Fles Chardonnay Paul Mas € 35,- (staat niet op de kaart maar vraag ernaar)

Adres:

Restaurant Noble

Wilhelminaplein 1

5211 CG Den Bosch

073 613 23 31

info@restaurantnoble.nl

Meer leuke adresjes van mij lezen? Klik dan hier

Dit blog is geschreven in oktober 2021 en mijn beleving is van dat moment. Het kan zijn dat er wisselingen van personeel, kok, menu en/of eigenaar in een horecagelegenheid plaatsvinden waardoor de kwaliteit en/of service veranderen.  

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*