Een fleurige flammkuchen als lunch, borrelhapje of lekker tussendoortje
Met deze fleurige flammkuchen kun je alle kanten op. Maak hem voor de lunch of late snack of snijd in stukjes voor bij de borrel. Daarnaast is deze flammkuchen ook nog eens zo in elkaar geflanst en ziet er fleurig uit tafel. Wat wil je nog meer :-).
Late lunch
De hele dag kan ik wel aan eten denken en eigenlijk wel op elk gewenst tijdstip. Een ontbijter ben ik niet zo maar zo na 11 uur in de ochtend staat mijn eetlust aan. Behalve als we in een hotel aan een uitgebreid ontbijtbuffet kunnen schuiven dan neem ik het er goed van. De laatste jaren zijn lunches erg populair geworden en dat vind ik echt super. Mijn voorkeur heeft een wat latere lunch, zo rond de klok van 16.00 uur. Daarom eten we vaak thuis, en zeker in de vakantie, op dit tijdstip wat uitgebreider. Heerlijk met een koud glaasje (lees: fles) wijn of biertje erbij. In de ochtend neem ik op zo’n dag alleen maar een crackertje en veel fruit. Het grote voordeel is als je wat later op de middag eet je ’s avonds geen honger meer hebt en niet met zo’n volle maag hoeft te gaan slapen. Ideaal vind ik dit tijdstip ook om uitgebreid uit te pakken met en voor vrienden met allerlei lekkere happen uit mijn keuken of van de bbq.
Wat heb je nodig voor de fleurige flammkuchen?
- 1 rol flammkuchendeeg van @tantefannydegen
- Blikje sardines in pikante olijfolie met pickles (Minerva)
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 75 ml crème fraiche
- 50 gr pittig geraspte kaas
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode paprika in reepjes en de ui gehalveerd in schijfjes (halve maantjes)
- Rol het deeg uit en smeer de crème fraiche helemaal uit over het deeg.
- Maak dan in de lengte rijtjes met eerst paprikareepjes, dan sardines en het volgende rijtje uien.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de flammkuchen 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Zin in een ander hartig hapje voor lunch of borrel; bekijk het recept voor Simpele saucijzenbroodjes.
1 Trackback / Pingback