Pittige kipmassalasalade

Pittige kipmassalasalade

Pittige kipmassalasalade in een handomdraai gemaakt

Deze pittige kipmassalasalade, met heel veel a’s en s’en,  maakt elk borreluur leuker. Het past uitstekend bij een lekker fris biertje op een toastje of sneetje stokbrood. Ideaal als je restjes kipfilet over hebt maar het is zeker geen ramp om er speciaal een kipfilet voor te kopen en zelf te kruiden voor deze salade.

Wat heb je nodig voor de pittige kipmassalasalade?

  • 1 kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 flinke el kipkruiden (ik gebruik de kipkruiden van Van Beekum Specerijen)
  • scheut olijfolie
  • 2 tl Hindoestaanse massala (te verkrijgen bij de toko)
  • 1 el mayonaise
  • 5 ml room
  • ½ rode ui gesnipperd

Hoe maak je het?

  • Doe de kipfilet met de kipkruiden en de olijfolie in een plastic zak en schud goed door elkaar.
  • Zet een bakpan op het vuur en bak de kipfilet rondom bruin aan tot deze gaar is.
  • Leg de kipfilet daarna op een bord en laat afkoelen.
  • Snijd daarna de kipfilet in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de mayonaise, room, de Hindoestaanse massala en de rode ui.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe en roer goed door elkaar.

Zoek je nog meer lekkere salades voor bij de borrel? Kijk voor meer recepten voor Bij de borrel.

2 Comments

  1. Wat super leuk je website! Nogmaals van harte 🥳 Ik ben natuurlijk gelijk naar de ‘Bij de borrel’ sectie gegaan haha en zie alweer allemaal lekkers!! Geniet lekker van je site en proost alvast🥂 Terwijl ik dit schrijf, zit ik trouwens in de auto naar Rosmalen, een dorpje bij jou om de hoek als het goed is😋 Verjaardag van vriendlief zijn nichtjes, en toevallig is de doopnaam van de ene ook Jannetje (heb even je bio gelezen). Wij gaan zo dus ook weer Bourgondisch genieten😉🍷 Groetjes, Tamara

    Oja, en ik doe natuurlijk graag mee met je leuke winacties op Instagram 💜🙌🏻

    • Wat leuk! Zwaai, zwaai! Nu jij een bericht post denk ik aan een heel leuke borrelhap met heel veel kaas er in. Die zal ik eens snel uitwerken en gaan posten.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Krokante kiphapjes | B(l)ij Bosch
  2. Kipfilet in heerlijke cognac-champignonroomsaus | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*