Israëlische Chik Chak salade

Chik chak salade

Een echte alleskunner is deze kleurrijke Israelische Chik Chak salade

Deze Israelische Chik Chak salade kun je echt overal bij serveren. Als lunch of als bijgerecht bij frietjes of bij de barbecue; noem het maar op. Daarnaast is deze salade een genot om naar te kijken met zijn vrolijke kleuren.

Kleuren en smaken

Het enige wat even wat tijd kost is het snijden van al deze groente voor de salade maar als je eenmaal bezig bent dan chop je zo een heel eind weg. Ik vind het altijd wel iets ontspannens hebben dat repeterend hakken. Eenmaal alle ingrediënten in een schaaltje stemt het je meteen vrolijk; al die mooie kleurtjes en verschillende smaken maken het een waar feestje. Bijkomend voordeel is dat je deze salade echt overal bij kunt serveren en het een gegarandeerd succes is. Het idee voor dit recept komt uit het boek “Opvallende smaken uit een joodse keuken” van Emma Spitzer.

Wat heb je nodig voor de Israëlische Chik Chak salade? (voor 2 personen)

  • Halve komkommer
  • 10 cherrytomaatjes
  • 8 radijsjes
  • ½ gele paprika
  • 6 groene olijven
  • 6 jalapeno schijfjes uit een potje
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el extra vergine olijfolie
  • ½ el sumak
  • Zout & zwarte peper
Chik chak salade
Mooie kleurtjes

Hoe maak je het?

  • Snijd alle groenten (ook de olijven en jalapeno) in kleine blokjes van gelijkwaardige grootte. Doe de groenten in een serveerschaal.
  • Besprenkel de salade met het citroensap en de olijfolie.
  • Voeg de sumak en naar smaak zout & peper toe en meng de salade goed door elkaar.

Eet bijvoorbeeld deze kleurrijke salade bij Kipfilet in heerlijke cognac-champignonroomsaus of Verse kibbeling met ravigottesaus

 

1 Trackback / Pingback

  1. Snelle kipshoarma | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*