Knakkie knakworstjessalade

Knakkie knakworstjessalade

Kinderlijk eenvoudige Knakkie knakworstjessalade voor een zomers (bij)gerecht

Mijn Knakkie knakworstjessalade is al jaren favoriet als bijgerecht bij de barbeque. Kinderen zijn er al dol op maar zij niet alleen; de volwassen kinderen onder ons zijn er zeker zo dol op.

Hot, hot, hot!

Sommige mensen gedijen ontzettend goed met dit weer, zoals manlief. Hij gaat gerust liggen bakken op het heetst van de dag in onze stenen stadstuin. En met bakken bedoel ik dan niet bakken op de barbecue of buitenkeuken (dat laat hij aan mij over). Nee, gewoon plat en slapen dat hij dan kan. Hij verbrandt niet eens. En ik? Ik pas mijn ritme aan, loop van schaduw naar schaduw en doe ’s middags een dutje binnen op de bank in de koele woonkamer. De eerste dagen blaas ik helemaal op maar naar gelang de hitte duurt, past mijn lichaam zich langzaam aan. Toch vind ik het niet vervelend. Dit is het mooie van het leven met vier seizoenen. In de winter verlang je naar de eerste zonnestralen en als ze er dan volop zijn verlang je naar sneeuw en kerstbomen.

Voor deze bloody hotdagen maak ik graag een koude pastasalade. Supermakkelijk en zowel als lunch als bij de bbq te eten. Het is geen culinair hoogstandje maar wel een met ingrediënten die je altijd in huis kunt hebben.

 

Wat heb je nodig voor de Knakkie knakworstjespasta? (voor een flinke schaal)

  • 250 gram fusilli tricolori
  • ½ potje champignonschijfjes uitgelekt en fijngehakt
  • 8 knakworstjes in blokjes
  • 4 augurken in blokjes
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 4 el magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl cayennepeper
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het?

  • Kook de pasta volgens de verpakking gaar in ruim voldoende water met de olijfolie. Giet af en laat helemaal afkoelen.
  • Meng in een kom de yoghurt, mayonaise, cayennepeper en paprikapoeder goed door elkaar.
  • Doe de afgekoelde pasta in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe als ook de dressing.
  • Roer door elkaar en zet in de koelkast tot gebruik.

Koud is de pasta het allerlekkerste!

Klik hier voor meer barbequerecepten 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*