
Mijn favorietje voor de lunch; gevuld stokbrood met gehakt
Soms zie je ze wel eens kant en klaar liggen bij de slager; een gevuld stokbrood met gehakt. Ze zijn zo makkelijk en heerlijk om zelf te maken! Dus vanaf vandaag ga jij ze niet meer kopen maar zelf maken. Een heerlijk lunchgerecht maar het zal zeker niet misstaan op een borreltafel of tijdens een brunch of waarom niet als avondeten met bijvoorbeeld een lekkere soep erbij.
Wat heb je nodig voor een gevuld stokbrood met gehakt?
- 1 afbakstokbrood
- 200 gram gehakt half om half
- 1 tl mosterd
- snuf zout en peper
- 1 el gehaktkruiden (ik gebruik graag oma’s gehaktmix)
- 2 romatomaatjes in plakjes gesneden
- 1/2 rode ui gehalveerd en in schijfjes
- 12 plakken ontbijtspek
- 8 plakken jong belegen kaas
- 1 tl oregano
Hoe maak je het?
- Meng het gehakt met de mosterd, gehaktkruiden en naar smaak zout en peper. Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en rol er een lange worst van. Ongeveer net zolang als het afbakstokbrood is. Wikkel de rollen in huishoudfolie en leg ongeveer een half uur in de koelkast.
- Als je het gehakt uit de koeling haalt, verwarm dan de oven voor op 160 graden.
- Snijd het stokbrood in de lengte door het midden zodat je twee helften hebt.
- Leg iedere gehaktrol op de helft van het stokbrood en druk deze lichtjes plat aan op het brood.
- Beleg het gehakt met de tomaat afgewisseld door de rode ui en dek af met de kaas.
- Daarna ga je het spek kruislings op het gehakt leggen en als laatste strooi je er wat oregano overheen.
- Zet de broden in de oven en na ca 15 minuten is je gevuld stokbrood met gehakt klaar.
Op zoek naar andere lekkere lunchgerechten? Kijk dan eens naar Big bruschetta met tomaten of Hartige courgettepannenkoekjes of Simpele saucijzenbroodjes
Geef als eerste een reactie