Japanse wasabi-gamba’s

Japanse wasabi-gamba's

Mijn grote favoriet op de borrelplank; Japanse wasabi-gamba’s

Voor een aantal zaligheden mag je me wakker maken en dat is voor deze Japanse wasabi-gamba’s. Het recept is ontstaan doordat ik een potje wasabi-sesamzaad had gekocht omdat ik het zo leuk vond kleuren bij de toko. De combinatie met gamba’s en een bladerdeeg met die wasabi-sesamzaadjes blijkt niet alleen leuk te staan maar is een gouden recept.

Wat heb je nodig voor de Japanse wasabi-gamba’s? (voor 16 hapjes)

  • 16 grote garnalen (rauw/diepgevroren)
  • 75 ml ketjap manis
  • flinke scheut sojasaus
  • 5 druppels citroensap
  • 1 tl pittige sambal
  • teentje geperste knoflook
  • 1 tl gepureerde gember
  • Rol bladerdeeg
  • Wasabi sesamzaad
  • 16 cocktailprikkers

Hoe maak je het?

  • Ontdooi de garnalen.
  • Maak de marinade van de ketjap manis, sojasaus, citroensap, sambal, knoflook en gember.
  • Voeg de garnalen toe en marineer deze een uurtje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd reepjes van ongeveer 1 cm breed en 12 cm lang van het bladerdeeg.
  • Steek een prikker in de lengte (van kop tot staart) door de garnaal en omwikkel met het bladerdeegreepje.
  • Doe dit met alle garnalen en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal.
  • Bestrooi de garnalen met de wasabi-sesamzaadjes en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 10 minuten of ze niet te hard gaan en verbranden.
  • Laat ze even iets afkoelen voor het serveren. Je kunt ze ook van tevoren maken en voor het opdienen even een paar minuten opwarmen in de oven.

Wil je meer leuke borrelhapjes maken? Kijk dan hier.

 

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Jofele Japanse pannenkoekjes | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*