Pittige tonijnsashimi

Pittige tonijnsashimi

Een pittige tonijnsashimi maakt je Japanse borrelplank of dinertje helemaal compleet

Op een of andere manier ben ik de laatste maanden helemaal geobsedeerd door de Japanse keuken. Met deze gedachten maakte ik mijn pittige tonijnsashimi met wasabi tot een waar Japans feestje. Japan staat dan ook hoog op mijn lijstje om ooit te bezoeken.

Sashimi

Sashimi is een gerecht van verse rauwe vis of schelpdieren die in hele dunne plakjes wordt geserveerd. Voornamelijk wordt sashimi gemaakt van zeevis omdat zoetwatervis niet rauw gegeten kan worden vanwege het gevaar voor infectie met parasieten, tenzij je de zoetwatervis, zoals zalm, even kort kookt alvorens te snijden. Of nu mijn pittige tonijnsashimi daar onder valt is te betwisten; ik schroei ‘m heel kort dicht en bak er een krokant laagje aan. De wasabi maakt het helemaal af. Deze tonijnsashimi kun je serveren als onderdeel van een borrelplank of als voorgerecht. Alle kanten kun je ermee op!

Wat heb je nodig voor de pittige tonijnsashimi? (2 personen)

  • 150 gram verse tonijn
  • 1/2 rode peper
  • stengel bosui
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • ½ el gembersiroop
  • 2 tl wasabi
  • 6 slablaadjes
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  • Snijd de rode peper fijn en de bosui in halve ringetjes
  • Meng de rijstazijn, ketjap en gembersiroop in een kommetje en voeg de rode peper en bosui toe
  • Snijd de slablaadjes fijn en leg decoreer deze op een schaaltje of bord
  • Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Bak heel kort de tonijn om en om aan zodat deze dichtschroeit en een bruin laagje krijgt
  • Haal de tonijn uit de pan en snijd er mooie dunne plakjes van en leg op het bedje van sla
  • Giet de dressing van ketjap erover en top af met een paar toefjes wasabi op de tonijn

Op de Japanse tour? Kijk dan ook eens naar mijn Jofele Japanse pannenkoekjes of Japanse wasabi-gamba’s

 

4 Comments

  1. Dat ziet er lekker uit Hilde 🤤 Als t dadelijk weer kan, moet je maar eens lekker sushi en sashimi in Japan gaan eten. Ik kan t je aanraden 😍

  2. Ohhhh yummyyyyy!! Verdraag niet echt fijn rauwe en vette vis, maar tonijn dus wel en laat ik daar nou gek op zijn! 😉

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*