Hilde’s gehaktballen

Hilde's gehaktballen

Hoe maak je Hilde’s gehaktballen?

“Wanneer maak je weer die lekkere Hilde’s gehaktballen?”, vraagt mijn partner eens in de zoveel weken. Ze zijn dan ook verdraaid lekker!

Elke keer moet ik dan weer op zoek naar mijn aantekeningen voor deze heerlijke grote ballen. Hoog tijd om het recept eens uit te schrijven zodat ik er zelf ook van kan profiteren als hij ongetwijfeld binnenkort weer vraagt om zijn lievelingseten. Gehaktballen zijn zo veelzijdig, je kunt ze echt overal bij eten. Gewoon zo met de jus met een broodje of friet of bij spinazie of bij een stamppot. Het wemelt van de verschillende recepten voor gehaktballen op het wereldwijde web maar….de mijne is echt het allerlekkerst!

Hilde's gehaktballen

Wat heb je nodig voor Hilde’s gehaktballen? (voor 4 grote ballen)

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 sneden wit brood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 1 middelgrote ui fijngesnipperd
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl dyonmosterd
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 3 tl tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 ei
  • 100 gram paneermeel
  • pot vleesfond (250 ml)
  • 50 gram roomboter
  • zout & peper

Hoe maak je het?

  • Week het brood in de melk in een kommetje.
  • Meng en kneed het gehakt met het gehele ei (zonder schaal 😉  de ui, cayennepeper, paprikapoeder, mosterd, tomatenpuree en de ketjap. Knijp het brood goed uit met de melk en kneed ook dit mee met het gehakt. De smaak gaat echt in het goed kneden zitten dus doe dit gerust een minuut of 3  a 4.
  • Verdeel het gemengde gehakt in vier gelijkmatige bollen en vorm deze met je handen. Leg de ballen op een bord en laat deze minimaal 30 minuten in de koeling rusten.
  • Haal de ballen uit de koeling en verhit de roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Doe ondertussen het paneermeel op een diep bord en rol de gehaktballen één voor één door het paneermeel.
  • Hilde's gehaktballen
    De gehaktballen paneren
  • Bak de gehaktballen rondom bruin. Schenk het vleesfond erbij, draai het vuur heel laag en doe de deksel op de pan.
  • Stoof de gehaktballen tot perfectie in ongeveer 45 minuten! Vergeet niet om ze af en toe een keer te draaien.

Eet smakelijk!

Andere recepten met gehaktballetjes zijn  Pittige gehaktballetjes met Bettonvilsaus en Hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*