Hartige courgettepannenkoekjes

Hartige courgettepannenkoekjes

Snelle smakelijke hartige courgettepannenkoekjes in een handomdraai klaar

Al vele malen in kookboeken en op verschillende sites heb ik recepten voor hartige courgettepannenkoekjes voorbij zien komen. Soms hebben ze een andere benaming zoals fritters of beignets maar de basis is nagenoeg overal gelijk; courgette met ei. Of “mijn” recept dan uniek is? Nee dus! Maar het is wel heel erg lekker. Plus nog eens snel klaar als je een gezonde lunch boordevol groente wilt maken.

Lang heb ik dan ook getwijfeld om het recept te gaan plaatsen. Ik wil immers geen plagiaat plegen of iemand tegen het hoofd stoten. Waarom ik het dan toch deel is voornamelijk omdat er heel veel vraag naar het recept is elke keer als ik ze maak en een foto op social media deel. Maar de aller voornaamste reden is toch wel dat ik het zelf ook verrekte handig vind om het recept binnen eigen handbereik te hebben.

Wat heb je nodig voor de hartige courgettepannenkoekjes? (voor ca. 6 stuks van 10 cm doorsnede)

  • ½ courgette middelgroot
  • 1 ei
  • stengel bosui
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 4 druppels citroensap
  • 1 tl ras el hanout
  • 20 gram feta
  • 1 el olijfolie
  • Takje krulpeterselie
  • Zout & peper naar smaak
Hartige courgettepannenkoekjes
Het bakken van de courgettepannenkoekjes

Hoe maak je het?

  • Rasp de courgette fijn en dep de courgetteflinters droog met keukenpapier
  • Doe de courgette in een kommetje
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg toe aan de courgette
  • Breek het ei boven het kommetje met de courgette
  • Voeg het citroensap, de ras el hanout, het zelfrijzend bakmeel, verkruimel de feta en een paar plukjes peterselie toe
  • Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel zout & peper naar smaak toe
  • Verhit op middelhoog vuur een koekenpan met de olijfolie. Zodra deze heet is doe je het courgettemengsel in de pan met ongeveer 1 el voor het pannenkoekje
  • Druk het pannenkoekje met een spatel ietwat plat en herhaal dit tot het courgettemengsel op is
  • Bak de courgettepannenkoekjes ongeveer 5 minuten per kant
  • Dien ze op en smullen maar! Heel lekker met truffelmayonaise!
Hartige courgettepannekoekjes
Klaar om op te eten!

Een ander makkelijk lunchgerecht met veel groente is deze Toast met champignons en truffelolie of Jofele Japanse pannenkoekjes

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*