Hoe makkelijk kun je het maken met het recept voor simpele saucijzenbroodjes
Het recept voor deze simpele saucijzenbroodjes is echt zo makkelijk; appeltje eitje. Zo heb je altijd een lekker hartig hapje voor bij de koffie of bij de thee of bij de borrel. Maak acht grote saucijzenbroodjes of serveer ze als hapje dan maak je met dezelfde ingrediënten 24 stuks. Heel makkelijk in te vriezen en snel te ontdooien zodat je altijd een hartig hapje bij de hand hebt.
Wat heb je nodig voor de simpele saucijzenbroodjes ? (voor 8 stuks)
- 500 gram gehakt
- 1 ei voor het gehakt
- 1 tl gedroogde peterselie
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl gemberpoeder
- 2 el paneermeel
- 2 el mosterd
- ½ tl peper
- ½ tl zout
- Bladerdeeg
- 1 ei voor het bestrijken van de saucijzen
Hoe maak je het?
- Kneed alle ingrediënten (behalve 1 ei en het bladerdeeg) goed door elkaar.
- Snijd het bladerdeeg (ik gebruik kant en klaar verse bladerdeeg uit het koelvak) in 8 voor grote saucijzen of 24 voor kleine gelijke plakken.
- Rol van het gehakte kleine gelijke worstjes en leg in het midden van elk plakje bladerdeeg.
- Vouw het bladerdeeg dicht en druk goed vast met je vingers en kerf daarna met een vork een mooi randje in het deeg.
- Kluts het andere ei en bestrijk hiermee de broodjes.
- Leg ze op een met bakpapier beklede plaat en bak ze af in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Zin in nog meer hartige recepten? Zie ook het recept voor Hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle
Geef als eerste een reactie