Hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle

Hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle

Lekkere hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle die op elke borrelplank thuishoren.

Deze hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle zijn leuk om te serveren op een verjaardag, feestje of tijdens het borreluur. Voor de carnaval vindt de jaarlijkse spaarkasuitkering plaats in één van mijn stamkroegen. Deze kipgehaktballetjes waren onderdeel van de door mij gemaakte borrelplank. Het was een groot succes!

Wat heb je nodig voor de hartige kipgehaktballetjes met abrikozen en chipotle? (voor ca. 25 stuks)

Hoe maak je het? 

  • Zet alle ingrediënten klaar en hak de peterselie fijn.
  • Kneed het kipgehakt met het ei, de paneermeel, de peterselie, abrikozenjam en de chipotle peper goed door elkaar.
  • Draai van het kipgehakt balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.
  • Smelt de margarine in een hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom bruin aan.
  • Zet het vuur lager en bak nog ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Schud ze een paar keer tussendoor.

Zowel koud als warm ontzettend lekker!

Wil je een leuk verhaal lezen over de spaarkas? Lees het hier: De kermis en de spaarkas

Heb je mijn recept gemaakt? Ik word blij als je me tagt op Instagram en een reactie achterlaat.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Lamsgehaktballetjes met pistachenootjes | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*