Big bruschetta met tomaten
Mijn Big bruschetta met tomaten is de ultieme lunchmaaltijd
Dat simpel heel lekker kan zijn bewijst mijn Big bruschetta met tomaten. Naast dat het onwijs lekker is, is het zo klaar en met de tomaatjes krijg je ook nog de nodige dagelijkse groente binnen.
In Italië wordt bruschetta meestal geserveerd als tussendoortje of als voorafje en zijn het meestal kleinere sneetjes gegrild brood ingesmeerd met knoflook en olijfolie. Mijn versie is grootser! Vandaar de naam Big 😊. Op dit moment is het echt onze favoriete lunchmaaltijd.
Wat heb je nodig voor de Big bruschetta met tomaten? (voor 2 personen met kleine honger of voor 1 persoon met grote honger)
- 2 dikke sneeën boeren donker brood
- 1 bol mozzarella in reepjes
- 30 gram geraspte oude kaas
- 12 cherry tomaatjes gehalveerd
- 2 el groene pesto*
*groene pesto kun je kant en klaar kopen maar kun je heel goed zelf maken:
Ingrediënten:
- 30 gram geroosterde pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 el verse basilicum grof gesneden
- 4 el extra vierge olijfolie
- Snuf zout & peper
Gooi alle bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine of in een kom met staafmixer. Maal alles tot een mooie smeuïge groene pesto.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beleg de boterhammen eerst met de mozzarella en strooi er de Parmezaanse kaas overheen.
- Verdeel de cherry tomaatjes over de sneetjes en daarna de groene pesto.
- Schuif de sneeën in oven voor ca. 8 minuten.
- Serveer direct en eet lekker op!
Meer inspiratie voor lekkere lunchrecepten vind je hier
Geef als eerste een reactie