Gegrilde kipspiezen van de multi-grill
Het idee voor deze gegrilde kipspiezen is eigenlijk ontstaan nadat ik bij Elefteria een recept voor gyros zag staan waarbij je een gyros-grill oftwel een multi-grill nodig had. Dat leek me zo lekker dat ik spontaan deze grill heb aangeschaft. Uiteraard heb ik er al meerdere keren gyros meegemaakt maar ik wilde meer met de multi-grill en aangezien er 6 spiezen meegeleverd zijn dacht ik aan kip. Je kunt natuurlijk van alles grillen met de multi-grill, denk aan varkenspoulet of zalm. Een groot bijkomend voordeel is dat ik er heel zen van wordt. Het is echt een genot om te kijken naar die draaiende spiezen die er steeds lekkerder uit beginnen te zien! Plus het kost maar enige voorbereiding en dan laat je de grill zijn werk doen. Ondertussen kun jij er een heerlijke salade bij maken en/of aardappeltjes bij bakken.
Wat heb je nodig voor 6 gegrilde kipspiezen?
- 2 kipfilets in stukken gesneden
- rode paprika in grove stukken
- gele paprika in grove stukken
- 1 rode ui in grove stukken
- 1/2 courgette in halve maantjes gesneden
Voor de marinade:
- 1 el chilisaus sweet
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 1 el verse platte peterselie
- 1/2 ui geraspt
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 1 tl geraspte gember
- snuf zwart peper
Hoe maak je het?
- Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar in een grote kom en voeg dan de kipfilet toe. Roer goed door zodat alle kipstukjes marinade bevatten.
- Zet afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
- Haal de kip daarna uit de koeling en rijg de kip om en om afgewisseld met een stukje paprika, ui en courgette aan de spiezen.
- Zet de spiezen in de multigrill (vergeet niet om deze aan te zetten) en draaien maar!
- Na ongeveer 25 minuten zijn de kipspiezen klaar om gegeten te worden!
Geef als eerste een reactie