Zalmlasagne met kerrie en bimi

Zalmlasagne met kerrie en bimi

Zalmlasagne met kerrie en bimi voor de #swiepswoepswap

Voor de #swiepswoepswap van Mandy and more koos ik een recept van zalmlasagne met kerrie en bimi die op de site staat van The Baking bucketlist. Het recept van Saskia, zo heet deze leuke bourgondische dame, heet lasagne met zalm en kerrie.

Swiepswoepswap

De #swiepswoepswap is een challenge waarbij je een ander foodblogger krijgt toegewezen waarvan je dan een recept uitzoekt en daar dan iets uithaalt en iets anders er weer in stopt of toevoegt. Dat kan een ingrediënt zijn maar dat kunnen er ook meerdere zijn.

De combinatie zalm met kerrie sprak me erg aan en daarom koos ik voor dit recept. En het was me toch een partijtje lekker. Enigszins sceptisch pakte ik de eerste hap maar kon echt alleen maar tevreden hummen over het resultaat. Hoe ik het gemaakt heb staat hieronder. Toppertje hoor!

Zalmlasagne met kerrie en bimi
Cheesy!

Wat heb je nodig voor de zalmlasagne met kerrie en bimi? (4 personen)

  • Middelgrote verse zalmmoot (ca. 200 gram)
  • 1/2 el gedroogde dille
  • 250 gram bimi (aspergebroccoli)
  • Zalmlasagne met kerrie en bimi

      Aspergebroccoli aka bimi
  • 10 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • Verse lasagnevellen
  • 1 rode ui gesnipperd
  • ½ el gepureerde knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte kaas (ik gebruikte een Mexicaanse kaasmix)
  • Olijfolie
  • Zout & peper

Voor de bechamelsaus:

  • 25 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 300 ml melk
  • Snuf nootmuskaat
  • Zout & peper
  • 50 gram geraspte parmezaan

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de bimi 5 minuten in een ruime pan met water. Giet deze af en snijd de bimi in stukken van ongeveer 3 cm.
  • Wrijf de zalm in met een drupje olijfolie en de dille. Snijd daarna in dunne plakjes.
  • Zalmlasagne met kerrie en bimi

      Zalm licht gemarineerd met dille
  • Nu gaan we eerst de bechamel-saus maken; smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Als de boter gesmolten is doe dan de bloem erbij.
  • Roer goed door elkaar in ongeveer 3 minuten met een spatel tot de bloem korrelig wordt.
  • Zet het vuur iets hoger en voeg beetje voor beetje al roerend de melk toe aan de bloem.
  • Als alles goed opgenomen is en de saus begint te pruttelen, zet dan het vuur lager en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Laat de saus goed indikken en als laatste voeg je parmezaan toe en roer goed door.
  • Draai het vuur uit en laat de bechamel met een dekseltje op de pan even staan.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui met de knoflook goed aan. Draai het vuur laag en voeg het kerriepoeder toe. Bak ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de bimi toe en roerbak nog ca. 1 minuutje mee.
  • Zalmlasagne met kerrie en bimi

      Het groentemengsel
  • Pak een ovenschaal en bekleed de bodem met een laagje lasagnevellen.
  • Besmeer dan met een laagje bechamelsaus en schep daar de helft van het ui-kerrie-bimi mengsel overheen.
  • Daarop leg je de helft van de plakjes zalm en de zongedroogde tomaatje. Scheur de mozzarella in stukjes en leg daar weer op.
  • Maak weer een laagje met lasagnevellen, bechamelsaus, ui-kerrie-bimi, zalm, tomaatjes, mozarella.
  • En als laatste nog een keer lasagnevellen met alleen daarop de bechamelsaus. Strooi de geraspte kaas erover en dek het geheel af met aluminiumfolie.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
  • De laatste 10 minuten verwijder je het folie zodat de kaas een mooi knapperig korstje kan vormen.

Haal de schaal uit de oven, zet op tafel en serveer met een frisse groene salade!

Heb je mijn andere #swiepswoepswap recepten al gezien? Romige paddenstoelensoep en Marokkaanse stoof met pruimen

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*