Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

Deze heerlijke romige paddenstoelensoep is een ideaal gerecht om bij de lunch of als voorgerecht te eten.

Het recept voor deze romige paddenstoelensoep is een beetje van Renée en een beetje van Hilde.

Swiepswoepswap

Ken je de #swiepswoepswap van @Mandyandmore op Instagram? Als foodie wordt je gekoppeld aan een andere foodie waarvan jij dan een recept mag kiezen en je eigen ideeën op los mag laten. Zo laat je iets weg (#swiep) en je voegt iets toe (#swoep) en zo ontstaat er een nieuw recept (#swap).

Afgelopen maand werd ik gekoppeld aan @renees_eettafel. Ohhh en dat was me toch een keuzestress. Deze bourgondische Brabantse houdt niet van ijs maar ze heeft wel een hond (en een partner) en ze heeft wel heel veel lekkere recepten op haar insta staan.

Keuzestress

Ik heb heel lang staan te dubben over de dolmades met rode rijst. Het is iets wat ik nog nooit gemaakt heb en zover ik me kan heugen niet veel gegeten in mijn leven. Zoiets blijft dan een uitdaging. Het enige wat me tegenhield was op zoek gaan naar de wijnbladeren. Wie weet als ik ze tegenkom dat ik ze dan alsnog ga maken. Enfin, keuzes maken!

Het tweede gerecht waar mijn oog op viel was de paddenstoelensoep. Een vriendin vertelde dat ze elke keer paddenstoelen probeert maar er niets aan vindt. Deze heerlijke paddenstoelensoep is meer dan goedgekeurd en niet alleen door haar. Ik heb zoveel positieve reacties ontvangen en al velen hebben mijn geswiepswoepswapte recept al gemaakt.

Wat heb je nodig voor de romige paddenstoelensoep? (voor ca. 6 soepkommen) 

  • 400 gram paddenstoelenmix (kastanjechampignons, Shiitake, cantharel) gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 takjes verse krulpeterselie fijngehakt
  • 1,2 liter water
  • flinke schep roomkaas naturel
  • 1 el Boursin met knoflook
  • Scheut slagroom
  • 1 bouillonblokje tuinkruiden
  • 1 bouillonblokje paddenstoelen
  • Zout & peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Zorg dat alle ingrediënten klaar staan.
  • Fruit in een pan op laag vuur de ui met de knoflook aan.
  • Zodra de uien glazig zijn voeg dan de paddenstoelen toe en laat deze al roerende slinken.
  • Schenk het water erbij.
  • Voeg de bouillonblokjes en de krulpeterselie toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat ca. 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Roer af en toe zodat de bouillonblokjes goed opgenomen worden.
  • Doe de slagroom, roomkaas en boursin erbij en blijf goed roeren tot alles goed is opgelost. Proef en voeg naar smaak zout & peper toe.

Een heerlijk herfstig paddenstoelensoepje!

Voor meer soeprecepten klik hier. En wil je meer lezen over Renée Bendien dan lees je haar favoriete foodadresjes in Het adresboekje van Renée.

Heb je mijn recept gemaakt? Ik word blij als je me tagt op Instagram en een reactie achterlaat.

 

 

 

 

 

 

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Prima perenquiche | B(l)ij Bosch
  2. Vingernoedels met champignonroomsaus | B(l)ij Bosch
  3. Het adresboekje van Renée | B(l)ij Bosch
  4. Zalmlasagne met kerrie en bimi | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*