Marokkaanse stoof met pruimen

Marokkaanse stoof met pruimen

Een verrukkelijke swiepswoepswapper is deze Marokkaanse stoof met pruimen

Wat zou ik doen? Hoe vaak heb ik wel niet op het blog van @itsnotaboutcooking gekeken om een recept te gaan #swiepswapswoepen…..pfff. Echt heel moeilijk want alles was lekker. Daarnaast leidde Inge me regelmatig af met haar DNA onderzoek wat me enorm boeide. Zoals de naam van haar blog al zegt het gaat bij Inge niet alleen maar om koken. Haar persoonlijke verhalen zijn net zo mooi en interessant om te lezen als de creaties die ze in haar keuken maakt. Neem zeker een kijkje op haar blog!

Keuzestress

Keuzestress dus plus een klokje die @mandyandmore heet en doortikt. Tjongejonge, ik ben nog nooit zo laat geweest met het insturen van mijn inzending. Maar….ik ben eruit gekomen! En hoe! In mijn diepvries lag al weken 1 kilo stoofvlees te wachten op een liefdevolle bereiding dus ik ging bij Inge op zoek naar een stoofpotje. Heel lang heb ik stilgestaan bij haar stoofvlees uit Ethiopië maar ergens bleef mij een bevooroordeeld mopje wat ik vroeger ooit hoorde over Ethiopië me parten spelen. Voor degene die het niet kennen vertel ik hier één keer met enig schaamrood op mijn kaken want eigenlijk kan dit niet..

Waarom staat een Ethiopiër met gespreide armen onder de douche? Omdat ie anders door het doucheputje valt.

Marokkaanse stoof met pruimen

Je begrijpt dat ik daarom uitweek naar Marokko, dat ligt immers in hetzelfde continent, en ging voor het Marokkaans stoofvlees. In plaats van bavette swiepte ik er riblappen in en swoepte een enorme berg groente toe en nog meer Ras el Hanout. Het volledige recept van deze verrukkelijke Marokkaanse stoof met pruimen staat hieronder en voor de versie van Inge klik dan hier.

Oh ja en ik gebruikte mijn slowcooker. Je kunt dit gerecht ook in een braadpan doen en in de oven schuiven op 100 graden voor ongeveer 4 a 5 uur.

Wat heb je nodig voor deze Marokkaanse stoof met pruimen? (voor 8 personen)

 • 1 kilo riblappen in stukjes
 • Grote winterwortel
 • Eén courgette
 • Twee blikken gepelde tomaten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 150 gram gedroogde pruimen zonder pit
 • 5 el ras el hanout
 • 1 el pikant paprikapoeder
 • Kaneelstokje
 • 5 verse knoflooktenen
 • Rode ui
 • 250 ml runderbouillon
 • 50 ml rode wijn
 • 30 gram bloem
 • 1,5 el olijfolie
 • Zout & peper
Marokkaanse stoof met pruimen
Rijkelijk gevuld met groente

Hoe maak je het?

 • Snijd alle groente en de ui in stukken en hak de gedroogde pruimen grof
 • Meng de riblappen met de bloem, de ras el hanout en paprikapoeder
 • Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak de riblappen in stukjes aan. Haal eruit als het vlees bruin begint te kleuren en doe het vast in de slowcooker of braadpan
 • Bak in dezelfde pan enkele minuten, eventueel met een extra lepel olijfolie, alle groente, pruimen en knoflook aan met de tomatenpuree. Blus af met de rode wijn en doe daarna de gepelde tomaten uit blik erbij en roer goed door
 • Doe de groenteprut nu bij het vlees in de slowcooker en voeg de runderbouillon en het kaneelstokje
 • Meng alles goed door elkaar en laat staan op low voor minimaal 6 uur. Bij mij was het stoofvlees heel erg mals na 8 uur

Serveer met witte rijst of pasta en smakelijk eten!

 

Deze Italiaanse wijn uit Benevento smaakt er heerlijk bij en meer slowcooking recepten vind je hier

 

 

2 Comments

 1. Ziet er geweldig uit. Je hebt er een mooie foodswap van gemaakt. Ik ga jouw versie ook in de slowcooker maken 😉 Hartelijke groet, Inge – It’s not about cooking

1 Trackback / Pingback

 1. Italiaanse wijn uit Benevento | B(l)ij Bosch

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*